Annonce
Blog

Kære Århus – farvel og tak for denne gang

Det er en speciel tid. Fyldt med farveller, fyldt med på gensyner og fyldt med nye relationer. Det er livets gang i en nøddeskal, og det er herligt.

Jeg synes, at noget af det fedeste her i livet er at blive inspireret af andre mennesker. Det kan være i det små eller i det store.

Min svoger Jesper og nogle af hans venner gjorde for en måneds tid siden noget ganske sejt. De gik simpelthen 100 km på 24 timer! Det er langt. Meget, meget langt. Jesper sagde, at det var hårdt. Specielt de sidste ti km, hvor han nærmest ikke kunne bevæge fødderne. Det var ren viljestyrke på det tidspunkt. Det er sejt. Og det er en stærk fortælling. Noget, som Jesper og drengene aldrig glemmer. Når jeg ser andre sætte sig noget for og gennemfører det, giver det mig lyst til at yde mere, at blive bedre. Ikke fordi jeg selv vil gå 100 km, nej, det er mere ideen om at sætte sig store og små mål. Og inspiration til den slags kommer heldigvis mange steder fra.

Jeg bliver dagligt inspireret af mine venner og min familie, jeg får inspiration både på nettet og i virkeligheden, og jeg elsker det.

Det giver mig lyst til at gå den ekstra mil i forhold til det, jeg selv gør.

Og den ekstra mil går jeg nu sammen med familien. Vi flytter nemlig fra Skødstrup lidt nord for Århus til Billum i Vestjylland.

Tidligere på året besluttede min hustru, Birgitte, og jeg os for at købe Birgittes barndomshjem i Billum, som er en lille by mellem Varde og Oksbøl. Det er også det hus, hvor min kones far og bedstefar er vokset op. Et stort hus på en stor grund med 200 m2 værksted til; flere generationer tilbage var mændene i Birgittes familie nemlig bedemænd og tømrere og havde brug for pladsen.

Den tradition sluttede med Birgittes far, som i dag er pensioneret og bor på grunden lige ved siden af vores, så morfar - og tidligere bedemand - er tæt på. Birgittes mor er bare ti km væk. Og hendes storesøster og lillebror fire km væk, og hendes mormor to km væk.

Vi har valgt historien, eventyret og familien. Og vi gjorde det uden at have solgt vores eget hus, uden at have job på hånden. Engang imellem er det spændende at smide sikkerhedsnettet og turde noget. Og tro på, at det nok skal gå.

I foråret, lige før coronavirus ramte os, faldt det endelig på plads med mit kommende job på Esbjerg Bibliotekerne. Det er et flot bibliotek og et job, jeg glæder mig meget til at begynde i. Kort efter gik vores hushandel også igennem, og i sidste uge fik min kone også et nyt job i Esbjerg. Så nu kan vi begynde den totale renovering af huset i Billum og den totale renovering af vores hverdag.

Det er en speciel tid. Fyldt med farveller, fyldt med på gensyner og fyldt med nye relationer. Det er livets gang i en nøddeskal, og det er herligt. Og det er den slags, der kommer som inspiration fra nogen og måske går videre som inspiration til andre.

Noget af det, jeg vil savne meget, er at skrive disse klummer. At formidle kultur på denne platform. Og jeg siger stort tak for tiden som klummeskribent på denne herlige avis og giver endnu en stor tak til alle jer, der har læst med. Nu må vi se, om Esbjerg vil være min nye legekammerat på den front, som den er på så mange andre.

For nu begynder vores nye eventyr. I Vestjylland. Men jeg vil stadigvæk holde med AGF; så kan vi ikke godt få de bronzemedaljer i år?

God sommer derude, og tak for denne gang.

Jacob Holm Krogsøe er klummeskribent. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce