Annonce
Debat

Kære byråd i Skanderborg: Er der noget til hinder for, at solcelleparker placeres på de områder, hvor der skal grundvandssikres?

"Er der noget til hinder for at solcelleparker placeres på de områder, hvor der skal grundvandssikres? Gør vi det - så tager vi nemlig ”det ene problem og løser det andet med”," skriver Kim Kusk Mortensen, formand for bestyrelsen for Vandsamarbejdet i Skanderborg Kommune. Arkivfoto: Annelene Petersen

DEBAT: Byrådet i Skanderborg Kommune har tidligere besluttet en ambitiøs og visionær politik for at beskytte grundvandet i kommunen. Grundvandet er en livsvigtig resurse, som er udsat fra nedsivende kemikalier, der blandt andet kommer fra sprøjtemidler.

Indsatsplanerne til beskyttelse af grundvandet vil koste forbrugerne mindst 50 millioner over vandregningen. Disse penge skal hovedsageligt benyttes til at erstatte lodsejere for at undlade at sprøjte på deres jord i al fremtid. Landmændene er ikke specielt interesseret i at indgå i disse aftaler, medmindre erstatningerne bliver på niveau med prisen for deres jord. Deres udgangspunkt er typisk, at jorden er værdiløs, hvis man ikke må anvende sprøjtemidler i landbrugsproduktionen.


Annonce

Så undgår vi de tunge forhandlinger med landmændene om erstatning, og vi vil stå med smarte sammenhængende løsninger, der både skaffer energi og sikrer grundvandet. Det vil de fleste nok være enige i er en klog løsning.


Nu er byrådet så i gang med en beslutningsproces omkring opstilling af kæmpestore solcelleanlæg – der er indtil videre kommet forslag om fire anlæg. Disse anlæg vil give de pågældende lodsejere store indtægter blandt andet for leje af jorden, og derfor er det en eftertragtet løsning for landmændene.

Kære byråd - sørg nu for at få jeres beslutninger og jeres planlægning til at hænge sammen.

Er der noget til hinder for at solcelleparker placeres på de områder, hvor der skal grundvandssikres? Gør vi det - så tager vi nemlig ”det ene problem og løser det andet med”.

Så undgår vi de tunge forhandlinger med landmændene om erstatning, og vi vil stå med smarte sammenhængende løsninger, der både skaffer energi og sikrer grundvandet. Det vil de fleste nok være enige i er en klog løsning.

Husk, at det i begge tilfælde er forbrugerne – jeres vælgere – der kommer til at betale gildet – enten over vandregningen eller over elregningen.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce