Annonce
Debat

Kære politiker: De kummerlige forhold er også dit ansvar

"Er du med til blot at tilføre f.eks. 30 millioner kroner – eller måske endda lidt mere – vil der ikke være et eneste menneske med udviklingshandicap, der vil få bedre livskvalitet. Hvis du ikke tilfører området væsentligt mere, har du været med til at blåstemple det niveau, som mennesker lever under i dag", skriver Anne Kjeld Pedersen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Kære nuværende og kommende medlemmer af Aarhus Byråd. Nu er det nu. Nu er det nu, at du skal vise, at alt det, du har sagt og ment om tilstandene for mennesker med udviklingshandicap i Aarhus, kommer til udtryk i budgetforhandlingsresultatet.

Og det er på høje tid.

For sandheden er jo, at når Lev Aarhus og mange pårørende gang på gang har dokumenteret, hvor ringe forhold mennesker med udviklingshandicap lever under, har du og de andre politikere fortalt os, at det skærer dig i hjertet; at det ikke er rimeligt, at byens allersvageste borgere skal leve under så svære vilkår; at du ikke kan leve med voldsomme og kritiske tilsynsrapporter; at du vil være med til at gøre vilkårene bedre for denne gruppe.

Annonce

Vi har fra alle partier hørt, at området har topprioritet eller højprioritet.

Så nu er det nu. Det er nu, at du skal ind i budgetforhandlingslokalet og huske denne gruppe borgere – også når døren til forhandlingslokalet er lukket. Det er nu, du skal gøre dine medfølende ord og empatiske udtalelser til virkelighed.

Så nu er det nu, at du skal huske, at livskvaliteten for mennesker med udviklingshandicap også er dit ansvar.

Og du ved jo godt, at socialområdet også i år er på vej med et gigantisk underskud. Derfor er det nødvendigt, at der tilføres endda mange penge.

For er du med til blot at tilføre f.eks. 30 millioner kroner – eller måske endda lidt mere – vil der ikke være et eneste menneske med udviklingshandicap, der vil få bedre livskvalitet.

Hvis du ikke tilfører området væsentligt mere, har du været med til at blåstemple det niveau, som mennesker lever under i dag – ja, i virkeligheden har du nok været med til at belaste området med yderligere besparelser. For selv borgmesteren har sagt, at 30 millioner kroner ikke vil hæve standarden hos den enkelte, men blot måske være i stand til at rumme de flere mennesker med handicap, der hele tiden kommer til.

Nogen vil tænke, at det ikke er rimeligt at sige "blot" om 30 millioner kroner. Men beløbet skal holdes op mod de kæmpestore besparelser, du og andre politikere har udsat mennesker med udviklingshandicap for, fordi I dermed kunne få råd til andre områder. Der er fjernet så uendeligt mange millioner, at selv et beløb som 30 millioner kroner overhovedet ikke vil række.

I Lev Aarhus måler vi bl.a. budgetforhandlingsresultatet på, om det vil være i stand til at tilbyde mennesker, der lever under kummerlige forhold på bostederne, bedre livsvilkår. Vi måler resultatet ude hos den enkelte handicappede borger, fordi vi ikke mener, at det er rimeligt, at den enkelte skal betale for, at der kommer flere mennesker med handicap til.

Så nu er det nu, at du skal huske, at livskvaliteten for mennesker med udviklingshandicap også er dit ansvar. I Lev Aarhus vil vi holde alle byens partier ansvarlige for udfaldet af budgetforhandlingerne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce