Annonce
Aarhus

Kærkommen opgave: Aarhus-kunstnere udsmykker byens nye bank

Casper Eliasen med en skitse af det seks meter lange maleri, der skal pryde en vægh i Danske Banks nye bygning. Pr-foto
En stribe lokale udvalgt til at skabe værker til Danske Banks nye, store bygning i Jægergårdsgade.

AARHUS: En hel stribe af århusianske kunstnere udsmykker en stor, ny bankbygning.

Når Danske Bank 30. september åbner det nye århusianske hovedsæde på hjørnet af Jægergårdsgade og Spanien, vil nogle af lokalerne være prydet af malerier og anden kunst, der er skabt af lokale kunstnere.

Størst er et maleri på omkring seks gange en meter. Det er lavet af Casper Eliasen, der har taget motiver fra den nærliggende Aarhus Havn ind i værket.

- Billedet har titlen Urban City, siger Casper Eliasen om det store værk. Han fortsætter: Det er en hyldest til den by, jeg bor og er opvokset i. Jeg er superstolt over at kunne være med til at præge byen med mine malerier og sætter en stor ære i at finde motiver rundt i Aarhus og arbejde med dem på en abstrakt måde.

Det er første gang i sin 20-årige karriere, Casper Eliasen laver så stort et maleri. Han er i øvrigt også uddannet arkitekt.

- Havnen har altid været en stor inspirationskilde for mig, og da Danske Bank ligger ved havnen omringet af industri, kraner, rå havnebygninger og vandet, føles det oplagt at bruge dette motiv. Jeg har i maleriet leget med livet på havnen, farverne og spejlingerne, siger han.

Vi er glade for at kunne støtte de lokale kunstnere ved at købe værker af dem.

Kunsthistoriker Bettina Sinnet Fornit

Titler fra sangbogen

Pia Buchholtz har leveret det næststørste maleri, som er fire meter langt, mens Bettina Winkelmann har leveret en serie på 15 malerier. Det største er på to gange tre meter.

- Malerierne tager udgangspunkt i den danske flora og lyset ved Vestkysten og har navne efter sange fra højskolesangbogen. Men bagved ligger der mønster og ornamenter, flader og keramiske genstande fra den arabiske verden, siger Bettina Winkelmann.

Hun fortæller, at billederne siger noget om hendes personlige oplevelser og indtryk fra blandt andet rejser.

- Mit arbejde rækker forhåbentlig også videre som en slags forening af sanseindtryk, skønhed og filosofi fra den østlige og vestlige del af verden. Mine malerier består af mange lag, ofte otte til ti, og på den måde ligger der forskellige verdener, indtryk og oplevelser bag hinanden.

Annonce

Også gamle værker med

Kunsthistoriker Bettina Sinnet Fornitz har stået for udvælgelsen af kunstnere og værker.

- Kunsten er i produktion eller hænges op i denne tid, og det hele skal være klar 30. september, når banken åbner. Medarbejderne flytter ind løbende derefter, siger Bettina Sinnet Fornitz. Vi er glade for at kunne støtte de lokale kunstnere ved at købe samtidskunst af dem.

Danske Bank har i forvejen megen god og ret værdifuld kunst i bankens nuværende bygninger i Kannikegade og på Åboulevarden. En del af dem kommer med i det nye byggeri.

- Jeg har valgt cirka 15 værker ud, så det gamle også følger med. Der er blandt andet et maleri fra 1969 af Aarhus-kunstneren Tommy Storkholm.

Blandt de nye kunstnere er Lone Kirketerp, Astrid Skibsted, Ruth Crone Foster og Michael Wiese.

Bettina Winkelmann med sit maleri med titlen "Danmark dejligst vang og vænge". Det måler to gang tre meter. Pr-foto
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Han har fået tilslutningen til at eksplodere på Aarhus Cyklebane: Tidl. professionel cykelrytter får Årets Idrætsleder-pris

Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce