Annonce
Kultur For abonnenter

Kærlighed til kysten: Sæt pris på, at vi aldrig er mere end 50 kilometer fra vandet

Rødhus Strand. "Det er faktisk utroligt så mange steder i Danmark, man kan have sex i naturen uforstyrret. Det skulle man ikke lige tro", siger han. "Det giver en særlig frihedsfølelse", supplerer hun. "På en måde er det som at finde tilbage til urmennesket". Foto fra bogen
- Vi skal huske at sætte pris på, at vi har en af Europas længste kystlinjer - og at vandet aldrig er mere end 50 kilometer væk. Det siger fotojournalist Mathias Svold, som sammen med sin gode ven Ulrik Hasemann har brugt to år på fotobogen "Kystland". Flere tusinde billeder er blevet til 72 nøje udvalgte fotos med hver sin lille historie.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce