Annonce
Aarhus

'Kærlighedsmøde' gik helt galt: Hantiger fra Ree Park dræbte huntiger

Det var en hantiger fra Ree Park, der kæmpede med huntigeren i London. Arkivfoto: Kim Haugaard

I bedste mening lukkede ansatte fra London Zoo to tigre sammen. Mødet endte i et dødeligt slagsmål.

SYDDJURS: Det gik så galt, som det overhovedet kunne gå, da en hantiger fra Ree Park ved Ebeltoft forleden var på 'kærlighedsbesøg' hos en huntiger i London Zoo.

Dyrepasserne havde håbet og troet på, at tigeren Asim fra Ree Park ville være den perfekte partner for huntigeren Melati, og for 10 dage siden blev Asim så fragtet fra Ree Park til London.

I begyndelsen opholdt de to tigre sig i nabobure, så de kunne lære hinanden at kende, beretter BBC. Men da de to tigre fredag skulle møde hinanden i samme bur, endte stævnemødet i bitter slåskamp, som resulterede i, at Melati blev dødeligt kvæstet. Dyrlægerne kæmpede for at redde den 10-årige huntigers liv, men uden held.

London Zoo lægger ikke skjul på, at der er tale om et stort tab. Melati tilhørte den stærkt udrydningstruede tigerart fra Sumatra.

Syvårige Asim blev flyttet til London Zoo som et led i et europæisk opdrætsprogram. Ifølge BBC havde London Zoo givet hantigeren et yderst positivt skudsmål. Den zoologiske have beskrev Asim som "en smuk, tillidsfuld kat, der er kendt for at være meget kærlig ved damerne i sit liv". Med tilføjelsen: "Vi håber, at han bliver den perfekte kompis til vores smukke Melati".

Sådan skulle det altså ikke gå.

I 1970'erne blev der anslået til at være 1000 sumatratigere i naturen, mens i dag er der ifølge de seneste optællinger kun er 300.

Det har lørdag ikke været muligt at få en kommentar fra Ree Park.

Annonce
Det var en sumatratiger, som fredag blev dræbt i London Zoo af hantigeren fra Ree Park. Racen er udryddelsestruet. For få dage siden anholdt indonesisk politi en mand, som forsøgte at sælge resterne af netop en sumatratiger (billedet). Foto: Ivan Damanik/AFP
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce