Annonce
Aarhus

'Kærlighedsmøde' gik helt galt: Hantiger fra Ree Park dræbte huntiger

Det var en hantiger fra Ree Park, der kæmpede med huntigeren i London. Arkivfoto: Kim Haugaard

I bedste mening lukkede ansatte fra London Zoo to tigre sammen. Mødet endte i et dødeligt slagsmål.

SYDDJURS: Det gik så galt, som det overhovedet kunne gå, da en hantiger fra Ree Park ved Ebeltoft forleden var på 'kærlighedsbesøg' hos en huntiger i London Zoo.

Dyrepasserne havde håbet og troet på, at tigeren Asim fra Ree Park ville være den perfekte partner for huntigeren Melati, og for 10 dage siden blev Asim så fragtet fra Ree Park til London.

I begyndelsen opholdt de to tigre sig i nabobure, så de kunne lære hinanden at kende, beretter BBC. Men da de to tigre fredag skulle møde hinanden i samme bur, endte stævnemødet i bitter slåskamp, som resulterede i, at Melati blev dødeligt kvæstet. Dyrlægerne kæmpede for at redde den 10-årige huntigers liv, men uden held.

London Zoo lægger ikke skjul på, at der er tale om et stort tab. Melati tilhørte den stærkt udrydningstruede tigerart fra Sumatra.

Syvårige Asim blev flyttet til London Zoo som et led i et europæisk opdrætsprogram. Ifølge BBC havde London Zoo givet hantigeren et yderst positivt skudsmål. Den zoologiske have beskrev Asim som "en smuk, tillidsfuld kat, der er kendt for at være meget kærlig ved damerne i sit liv". Med tilføjelsen: "Vi håber, at han bliver den perfekte kompis til vores smukke Melati".

Sådan skulle det altså ikke gå.

I 1970'erne blev der anslået til at være 1000 sumatratigere i naturen, mens i dag er der ifølge de seneste optællinger kun er 300.

Det har lørdag ikke været muligt at få en kommentar fra Ree Park.

Annonce
Det var en sumatratiger, som fredag blev dræbt i London Zoo af hantigeren fra Ree Park. Racen er udryddelsestruet. For få dage siden anholdt indonesisk politi en mand, som forsøgte at sælge resterne af netop en sumatratiger (billedet). Foto: Ivan Damanik/AFP
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce