Annonce
Østjylland

Køb af lystfiskekort skal forenkles

Byrådet har ikke tålmodighed til at vente i fire år på, at der kommer et fælles fiskekort. Lystfiskerforeningerne er skeptiske.

Det skal gøres lettere for ikke mindst turister at købe et fiskekort, der giver adgang til lystfiskeri i al fiskevandet i Skanderborg Kommune.

Det mener byrådet, og politikerne har ikke tålmodighed til at vente i fire år for, at Lystfiskerforeningerne i samråd med kommunen kan finde en brugbar model.

Sådan som teknisk chef i kommunen ellers havde indstillet til byrådet.

Annonce

I stedet har byrådet sat en periode på to år af til, at der kan findes en løsning i et samarbejde mellem lystfiskerforeningerne, administrationen og Turistforeningen, så der kommer et fælles fiskekort senest 1. januar 2017.

Ønsket blev første gang diskuteret politisk i Miljø- og planudvalget i sommer. Aftalerne med de lokale lystfiskerforeninger skal nemlig forlænges.

De nuværende aftaler blev indgået i 2009 og gjaldt for fire år. Ved aftalen i 2009 vedtog byrådet at overdrage de kommunale fiskevande i Ryområdet vederlagsfrit til Fiskeriforeningen Gudenaa og de kommunale fiskevande i Skanderborgområdet til Skanderborg Lystfiskerforening.

Der er imidlertid et problem omkring fiskekort i Ryområdet, hvor Silkeborg Fiskeriforening også sælger fiskekort.

I Knudsø og ved Skimminghøj skal man have et fiskekort til Fiskeriforeningen Gudenaa. Men ønsker man at fiske på det fiskevand, der tilhører Rye Nørskov Gods og andre, så skal man indløbe et fiskekort til Silkeborg Lystfiskeriforening. Derfor er en forenkling oplagt. Og det ønsker politikerne.

Men nu, hvor der skal indgås nye aftaler for fiskevandene i Skanderborg Kommune, har de tre involverede foreninger stillet sig på tværs.

De mener ikke, det er muligt at lave et fælles fiskekort.

Især fordi de tre foreninger er vidt forskellige i størrelse og organisering.

De mener derfor, det vil være umuligt at lave en retfærdig fordelingsnøgle, da foreningerne har vidt forskellige ambitionsniveauer omkring information, fiskerikontrol, størrelse af fiskevande, hjemmesider med videre.

Fiskeriforeningen Gudenå, der cirka har 200 medlemmer, har fiskevandet i Knudsø, hvor 40 procent af fiskevandet er kommunalt, og Ravn Sø.

Fiskeriforeningen Silkeborg, der cirka har 2.000 medlemmer, har Danmarks måske største fiskevand og en meget professionel hjemmeside med information om fiskeri i lokalområdet, regler, fiskekort med videre på dansk og fire fremmedsprog.

De tre foreningen mener i øvrigt heller ikke, at det er et større problem, at der ikke er et fælles fiskekort for Ry- og Skanderborgområdet, da lystfiskere i praksis ikke pendler mellem de to fiskesteder.

Men politikerne har stået fast. Og efterfølgende har Fiskeriforeningen Gudenaa tilkendegivet, at man gerne vil forsøge at etablere et tæt samarbejde med Silkeborg Fiskeriforening om fiskekort, fiskevand med videre. Men at der er brug for en periode på op til tre år til at få aftalerne på plads.

Forinden havde administrationen anbefalet en model, der ville være en alvorlig trussel Fiskeriforeningen Gudenaas overlevelse som selvstændig forening.

Forslaget var at forlænge de nuværende aftaler på stort set uændrede vilkår. Men at aftalen om fiskevandet i Knudsø og ved Skimmelhøj i stedet skal tilbydes Silkeborg Fiskeriforening.

En sådan løsning ville sikre størst muligt samlet fiskevand fra Mossø til et stykke vest for Silkeborg og inkludere fiskeri i mindst 12 forskellige søer, hvilket vil gøre det langt lettere for lystfiskere og turister. Men altså... måske koste Fiskeriforeningen Gudenaa livet.

Men nu har byrådet sat foreningerne under pres.

Byrådet har vedtaget at forlænge de nuværende aftaler i to år gældende for 2015 og 2016. I de to år skal parterne lave en løsning for et fælles fiskekort for Skanderborg Kommunes fiskevand.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Alarm 112

Involverede i dødsdrama efterlod deres dansk indregistrerede bil på parkeringsplads lige syd for grænsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Østjylland

Nu taler borgerforeningen om fyringen af Lilian: - Vi har i længere tid set forskelligt på, hvordan Byens Butik skal drives

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

Annonce