Annonce
Sport

Københavns håndboldkvinder slår Odense og tager andenpladsen

Lars Møller/Ritzau Scanpix
København Håndbold overhaler Odense i tabellen i kvindernes håndboldliga med en sejr på 31-29 over fynboerne.

Sjette sejr på stribe i kvindernes håndboldliga blev en realitet for København Håndbold onsdag aften.

Holdet havde besøg af Odense Håndbold, der blev besejret med 31-29.

Resultatet betyder, at københavnerne overhaler Odense på andenpladsen i tabellen. Begge hold har 20 point efter 13 kampe.

Tabellen toppes med 26 point af Team Esbjerg, der hjemme slog Skanderborg Håndbold med 30-26.

København kom bedst fra start i onsdagens topkamp, mens gæsterne fra Odense havde svært ved at finde rytmen.

Specielt i forsvaret haltede Odense-spillerne efter de hurtige københavnere, og Maria Hjertner kunne fra højre back hamre bolden i kassen og sørge for Københavns 18. mål i første halvleg, som holdet vandt 18-12.

Det så ud til, at Odense-træner Jan Pytlick havde talt et alvorsord med sine spillere i pausen. I hvert fald kom Odense noget bedre ud til anden halvleg og fik hentet lidt ind på hjemmeholdets forspring.

Tættest på kom de ved 15-19 og 16-20, men så trak København igen fra.

Generelt var hjemmeholdet mere aggressiv og kæmpede mere for hver bold.

Mia Rej blev i sidste uge udtaget som reserve til den landsholdstrup, der senere på måneden rejser til VM i Japan.

Onsdag aften gjorde hun sit for at vise landstræner Klavs Bruun Jørgensen, der var til stede på tilskuerpladserne, at hun gerne vil være mere end en reserve.

Med den ene flotte scoring efter den anden var hun i den grad med til at sørge for, at sejren kom i hus. Med sit ottende mål i kampen gjorde hun det til 27-19 godt midtvejs i anden halvleg.

Men så kom der igen gang i Odense, der indledte en vild jagt. Gæsterne gik fra 19-27 til 28-29 på mindre end ti minutter.

Tættere på kom de dog aldrig, og Mia Rej sendte kort efter sin niende scoring ind på straffekast til 31-28, inden Nycke Groot fik reduceret til slut for gæsterne, der må rejse tilbage til Odense med et nederlag.

De øvrige opgør i kvindernes liga bød blandt andet på to uafgjorte kampe. Randers HK og Herning-Ikast spillede 25-25, mens Viborg HK og Silkeborg-Voel også delte efter 27-27.

Aarhus United hev derimod begge point hjem, efter at holdet på hjemmebane slog TTH Holstebro med 28-23.

Nykøbing Falster Håndbold fik fuldt udbytte af sit visit i det nordjyske, hvor EH Aalborg blev besejret med 31-28. Også Ajax København tog en udesejr på 24-18 over bundholdet Horsens Håndbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce