Annonce
Bakken Bears

Københavnere blev kvalt i sæsonpremiere: Storspillende Bakken Bears bliver snart forstærket

Bakken Bears havde intet besvær med at løbe over Copenhagen i premierekampen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Champions League begynder om et par uger, og Bakken Bears har snart en forstærkning klar. I mellemtiden viste den nuværende trup lørdag, at den så rigeligt er god nok til at tage sig af den danske liga.
Annonce

BASKETBALL: Det er ikke hver uge, at et dansk hold mister to spillere med erfaring fra NBA. Men det kan Bakken Bears 'prale' af siden deres seneste kamp, den succesfulde Champions League-kvalifikation på Cypern.

DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon var på korttidskontrakter og løste opgaven og er fortid i bjørnehulen. Men hvad så nu?

Holdet er havnet i en ualmindelig stærk gruppe i Champions League, og det giver selvfølgelig ingen mening at påstå, at truppen er stærkere nu uden de to skarpskytter.

Vurderet ud fra lørdagens premierekamp i Basketligaen er der dog ingen kvaler for bjørnene.

Copenhagen Basketball gæstede Vejlby-Risskov Hallen, og de fik en lektion. De kom faktisk foran 15-7 men tabte så herfra 8-50 indtil pausen. Kampen endte - som forventet - uden den mindste form for spænding med en århusiansk sejr på 105-55.

Og selvom at der fra de øverste rækker i Bakken Bears-salen højlydt blev ytret, at Copenhagen med deres indsats var til grin, så var der nok nærmere tale om en helt naturlig klasseforskel på to klubber, der kun på papiret spiller i samme liga.

Bakken Bears sparede endda et par profiler, Darko Jukic og Ryan Evans, der har været småskadet i sæsonstarten. Til gengæld fik fire spillere fra Bears Academy masser af gulv under sålerne og var med til at løbe holdet fra hovedstanden godt og grundigt ud af hallen.

- De unge viste, at man jo lærer noget ved at rende rundt i de haller her, sagde Bakken Bears' head coach Steffen Wich efter kampen.

Magnus Møllgaard gjorde sig mest bemærket med 13 point mens Anton Harbo scorede ni. Gustav Rønneholt og Mads Bro fik debut og kom på tavlen med henholdsvis to og tre point.


Man vil jo altid gerne have noget mere, sådan er livet. Men vi skal nok være der når Champions League går i gang.

Steffen Wich, head coach i Bakken Bears


Annonce

Nye på vej

Men det er - desværre, kan man sige - ikke kun hold med københavnernes kvaliteter, Bakken Bears skal sætte sit hold efter.

De kommer til at være underhund i samtlige kampe i Champions League, og spørgsmålet er, om truppen skal forstærkes inden det går løs om godt to uger?

Det fik head coach Steffen Wich lov til at svare på efter kampen:

- Man vil jo altid gerne have noget mere, sådan er livet. Men vi skal nok være der når Champions League går i gang.

Kommer I til at hente erstatninger ind?

- Det ser godt ud. Men bare rolig, de har amerikanske pas, så de kan ikke spille i den danske liga, lød det fra en storsmilende head coach, der sendte en lille stikpille afsted til konkurrenterne i Basketligaen.

Champions League skydes i gang 20. oktober. Inden da spiller Bakken Bears tre udekampe i den danske liga.

Basketligaen

Bakken Bears - Copenhagen Basketball 105-55

Periodecifre: (23-19), (34-4), (26-12), (22-20)

Bears: QJ Peterson 27, DeShawn Stephens 20, Magnus Møllgaard 13, Tylor Ongwae 10, Anton Harbo 9, Michel Diouf 8, Thomas Lærke 7, Morten Sahlertz 6, Mads Bro 3, Gustav Rønneholt 2

Copenhagen: Patrick Burke 16, Bakary Dibba 11, Nicklas Jønsson 9

Rebounds: Bears 42, Copenhagen 30

Tilskuere: 150 i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce