Annonce
Livsstil

Københavnske burgere og cocktails: Her er Italias afløser

Sådan så det ud på Åboulevarden, da det stadig hed Italia i 2018. Til marts afløses pizzaerne af et burgerkoncept. Foto: Martin Ravn og Cock's & Cows.

Italia lukkede ved årsskiftet og afløses til marts af københavnsk burgerkæde.

AARHUS: Mere end 30 år blev det til for Restaurant Italia på hjørnet af Mindebrogade og Åboulevarden, inden den ved årsskiftet drejede nøglen om for sidste gang.

Afløseren bliver den københavnske kæde Cock's & Cows, som er både bar og restaurant, og som kombinerer burgere og cocktails i konceptet.

- Det vigtigste for os er at skabe oplevelser og gøre vores gæster glade. Hvor bedre at gøre dette end Smilets By? Derudover er Aarhus en by fyldt med kvalitet og leben, som er præcis det, vi sætter pris på hos Cock's & Cows, siger Daniel Knuttel, der er stiftende partner og i dag administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Annonce

Aarhus er en by fyldt med kvalitet og leben, som er præcis det, vi sætter pris på hos Cock's & Cows.

Daniel Knuttel, direktør
Sådan så det ud på Åboulevarden, da det stadig hed Italia i 2018. Til marts afløses pizzaerne af et burgerkoncept. Arkivfoto: Martin Ravn

Danske stiftere, finske ejere

Cock's & Cows har siden 2018 været på finske hænder, men blev etableret i 2010 af tre københavnske natklubejere, som kombinerede deres erfaringer fra nattelivet med servering af burgere, og det blev til en restaurant, der skulle være springbræt til resten af gæsternes aften i byen.

Konceptet voksede siden til otte afdelinger i København og nu altså snart en i Aarhus.

Restauranten i Aarhus vil være åben mandag til søndag og har plads til 130 gæster indenfor, har udeserveringsområde samt selskabslokaler.

Cock's & Cows forventer at åbne til marts.

Læs mere på cocksandcows.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce