Annonce
Østjylland

Købmand rejser sig fra asken

Den hårdtprøvede købmand i Hundslund åbner i dag i midlertidige lokaler efter brand.

Udefra kan det være svært at se, at man bag de tillukkede vinduer på Guldagervej finder Hundslunds eneste sted at købe dagligvarer. Selv lastbilchaufføren, der kommer med varerne, har svært ved at finde vej.

»Ved du, hvor købmanden ligger,« spørger han, inden han efter lidt køren frem og tilbage finder frem til det rette sted.

Men folk i Hundslund ved, at købmanden genopstår her. Det fortæller Pia Nielsen, der er medlem af bestyrelsen for Hundslund Købmandsgård. »Når man møder folk, så spørger de til, hvornår købmanden åbner igen. Og vi håber, at de vil stå i kø for at komme ind, når vi åbner,« fortæller hun.

Hvis borgerne i Hundslund er en smule forvirrede, når det kommer til den lokale købmand, kan man ikke fortænke dem i det. Efter købmanden to gange i løbet af de seneste år har måtte dreje nøglen om, så tredje gang ud til at blive lykkens gang. Købmanden blev i høj grad drevet af frivillige, hvor de lokale købte andele i forretningen. Det gik strygende, og forretningen blomstrede. Men 16. august gik der ild i overetagen i de gamle lokaler.

»Lige da det skete, tænker man, at verden er uretfærdig. Men så må man smøge ærmerne op,« siger Pia Nielsen, mens en håndfuld af de i alt 30 frivillige, som er med til at drive købmandsforretningen, er i færd med at fylde hylderne op bag hende.

»I Hundslund har vi et motto om, at vi vil, og vi kan gøre det sammen,« siger hun.

Peter Breinholt stod og så til, da branden havde fat i de gamle lokaler. Han ejer Breinholt Service og Montage, som har lokaler i byen.

»Jeg sagde lidt i sjov, at de kunne åbne op i mine lokaler. Bagefter henvendte de sig for at høre, om det kunne lade sig gøre,« siger Peter Breinholt, som har boet i byen det meste af sit liv.

»Jeg skulle egentlig bruge lokalerne. Men om jeg tager dem i brug nu eller efter nytår gør ikke den store forskel,« siger han.

Når byen endelig har fået en købmand, som driver god forretning, vil Peter Breinholt gerne støtte projektet.

»Nu har vi endelig fået gang i en god købmandsbutik, som har vækstet. Hvis den skal holde lukket i fire måneder, så er det opad bakke. Så jeg synes godt, at jeg vil hjælpe ved at lægge lokaler til. Jeg vil godt støtte projektet,« siger han.

Man spildte heller ikke tiden efter branden. Allerede om mandagen havde man et møde med forsikringsselskabet, om det var muligt at flytte i de nye lokaler. Derefter begyndte arbejdet med at indrette den midlertidige butik.

Selv om den fysiske butik har været lukket i omkring en måned, har forretningen dog stadig været holdt delvist i gang. Man har for eksempel holdt leverancerne ved lige til lokale storkunder som plejecentret Stenslund og det psykriatiske bo- og opholdssted OK-Center Enghaven ved at handle varer ind for dem i Odder. Også kunder, som har svært ved selv at handle ind, har fået telefonnumre, som de kan ringe til, når de havde brug for varer.

Det er nu ikke længere nødvendigt. For i dag slår Hundslund Købmandsgård dørerne op til de midlertidige lokaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce