Annonce
Aarhus

Timelang kø: Hundredvis ville testes for corona i Gellerup

Mange lokale og folk fra andre områder af Østjylland valgte at tage en coronatest i Gellerup. Foto: Flemming Krogh
E&P Huset i Gellerup tiltrak flere hundrede mennesker, som tog imod tilbuddet om en corona-test
Annonce

AARHUS: Køen ved informationshuset midt i Gellerup kunne måle sig med et gammeldags billetsalg til en rockkoncert eller et slagtilbud i et af byens varehuse.

Med en længde på 300-400 meter skabte køen lang ventetid. Flere hundrede ville testes.

Weekendens udbrud af corona - især i det somaliske miljø i Aarhus - skabte et akut behov for at sætte et testcenter op i bydelen, hvor der bor mange nydanskere. Men køen var broget. Såvel danskere som nydanskere var mødt op.

Parret Elin og Allan Coridon kom klokken ni og var endnu ikke kommet frem til én af de to teststationer i bygningen, da det nærmede sig middag.

- Det er lang tid at vente, men alternativet var at køre til Herning eller Viborg, hvor der er ledige tider til en test. Derfor ville vi hellere tage til Gellerup, forklarede Elin Coridon, der bor i den nordlige del af Aarhus.

Annonce

Klar til sommerhustur

Hverken Elin Coridon eller hendes mand ventede at blive testet corona-positive. Men da parret skal tilbringe weekenden i et lejet sommerhus med deres datter og svigersøn, valgte de at tage en test.

- Vores datter og svigersøn skal i næste uge være sammen med en af deres venner, som har en kræftdiagnose. Derfor vil vi være sikre på ikke at bringe smitten videre, forklarede Elin Coridon, som forsøger at tage sine forholdsregler i det daglige.

- I mandags tog jeg ind til byen for at handle, men vendte hurtigt om, da alt for mange mennesker gik meget tæt på hinanden, efter min opfattelse, lød det fra Elin Coridon.

Testcentret var indrettet i E&P Huset i Gellerup. Til daglig fungerer det som et aktivitets- og informationscenter. Køen slangede sig rundt om de røde containerbygninger forbi en daginstitution og ned til en boligblok. Foto: Flemming Krogh

Parret er ikke nervøs for corona-smitte i det daglige. På Elin Coridons arbejdsplads har man taget en række hensyn.


Jeg er overrasket over alle de mennesker, som er mødt op. Men det er meget positivt, at mange vil testes. Det virker til, at folk tager ansvar for smittens udbredelse

Chadi Ali


- Jeg arbejder som gartner og er meget udenfor. Det giver en vis tryghed, tilføjede Allan Coridon, imens de lune temperaturer fik folk til at stønne i sommervarmen, hvor informationsmedarbejder Chadi Ali fik mange point fra folk i køen, da han delte vandflasker ud.

Chadi Ali var den første, som fik en test.

- Jeg er overrasket over alle de mennesker, som er mødt op. Men det er meget positivt, at mange vil testes. Det virker til, at folk tager ansvar for smittens udbredelse, lød det fra den travle medarbejder.

Annonce

Timelang kø

Osama Osman på 62 år var også mødt op ved teststedet. Men den lange kø fik ham til at udsætte testen indtil videre.

- Jeg var sammen med en ven for tre dage siden. Nu er han blevet syg med corona, og derfor vil jeg gerne testes, løs det fra den 62-årige mand, der har palæstinensisk baggrund.

Osama Osman bor sammen med sin kone, som også har besluttet at tage en test, men det må altså vente lidt.

Osama Osman bor i Gellerup og ville gerne tage en coronatest. Den lange kø fik ham til at udsætte testen til en anden dag. Foto: Flemming Krogh

Den lange kø til de to teststationer overraskede ikke kun Osama Osman.

- Jeg mødte her klokken ni og håbede at køre herfra i løbet af en halv time. Heldigvis er jeg tæt på nu, lød det omkring middagstid fra Catrine Koch, en ung kvinde, der havde taget turen til Gellerup fra Odder.

Informationsmedarbejder Chadi Ali delte vandflasker ud til de ventende i sommervarmen. Foto: Flemming Krogh

Den unge kvinde er ikke selv i en risikogruppe, men ville gerne have en test, da hendes chef datter var blevet syg efter en ferietur i Spanien. Resultatet må hun, ligesom de andre mange testede, vente på i tre døgn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce