Annonce
112

47-årig mand dræbt i voldsom ulykke på Genvejen

Et større opbud af politi og redningskøretøjer er i øjeblikket i gang med oprydningen på Genvejen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Genvejen spærret i flere timer, da varebil med voldsom kraft ramte havareret lastbil.

AARHUS: En 47-årig mand fra Aarhus blev fredag eftermiddag dræbt i en voldsom færdselsulykke på Genvejen.

Ulykken, der skete ved 14-tiden, spærrede i flere timer Genvejen fra Østjyske Motorvej (E45) mod Møllebakken ved E45.

Den 47-årige mand ramte i sin varevogn bagerste venstre hjørne på en havareret lastbil, der holdt helt inde i højre side af vejen med havariblink aktiveret.

Varebilen væltede rundt og den 47-årige mand blev ifølge Østjyllands Politi formentlig dræbt på stedet.

Politi og Bilinspektør arbejder fredag eftermiddag stadig på stedet.

Vejdirektorater opfordrede hele eftermiddagen bilister til at finde en alternativ rute. Østjyllands Politi har ikke i øjeblikket yderligere oplysninger om ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce