Annonce
Indland

Køreskoleelev kvæstede Simon: Tre dage senere fik han kørekort

Ulykken gav Simon Jakobsen læsioner i ansigtet med en brækket næse, brud på kæben og flere løse tænder. Privatfoto

15-årige Simon Jakobsen kom slemt til skade, da han var passager i en bil, der kørte galt i Havnbjerg. Bilen blev ført af en 18-årig uden kørekort. Tre dage efter ulykken bestod den unge bilist sin køreprøve og fik dermed kørekort. - Forkasteligt, at det kan lade sige gøre, mener Simons mor.

Annonce

INDLAND: Det blev en trist aften for den 15-årige Simon Jakobsen, da han før jul satte sig ind i en bil, som blev ført af hans 18-årige kammerat.

Blot få minutter senere kørte de galt, og Simon Jakobsen kom slemt til skade.

- Han havde alt for meget fart på i et 90 graders sving og rammer en vejsten, så det ender med, at jeg ryger ud ad sideruden, da bilen vælter rundt, forklarer Simon Jakobsen.

Uheldet skete fredag aften 14. december sidste år på Skolevej i Havnbjerg nord for Sønderborg. Bag rattet sad Simon Jakobsens 18-årige kammerat.

På det tidspunkt var den 18-årige i gang med at tage kørekort og skulle op til køreprøve kun tre dage efter ulykken, forklarer Simon Jakobsen.

- Jeg fik efterfølgende at vide på de sociale medier, at han havde bestået køreprøven og også købt en ny bil, siger Simon Jakobsen.

Min søn kunne lige så godt have mistet livet.

Mette Jakobsen, mor til Simon

Sagen kort

Fredag aften 14. december sidste kørte år mistede en 18-årig herredømmet over sin bil, da han kørte på Skolevej i Havnbjerg. Bilen ramte en vejsten og trillede rundt. Føreren kom intet til, mens en 15-årig passager - ifølge Syd- & Sønderjyllands Politi - kom lettere til skade.

Den 15-årige medpassager, Simon Jakobsen, forklarer, at skaderne var langt mere alvorlige på ham, og at bilen blev totalskadet efter ulykken.

Den 18-årige bilist var ifølge Simon Jakobsen og hans mor, Mette Jakobsen, i gang med at tage kørekort på gerningstidspunktet, og de fortæller, at bilisten tre dage efter ulykken bestod sin køreprøve.

Der venter nu et retsligt samt forsikringsmæssigt efterspil.

På Aabenraa Sygehus blev Simon Jakobsen også behandlet for et sprunget led- og korsbånd. Nu venter en længere genoptræning. Privatfoto
Annonce

Blev hårdt kvæstet

Bilisten slap uskadt fra ulykken, mens Simon Jakobsen fik flere læsioner både i ansigtet og på kroppen. Blandt andet brækkede han næsen og fik et brud, på kæben, og fem tænder slået løs.

- Jeg blødte ud af ansigtet, og der kom to personer løbende, og de ringede efter en ambulance, fortæller han.

På Aabenraa Sygehus blev det konstateret, at også korsbåndet var ødelagt, og der venter nu en længere genoptræning med knæet.

- Det har været hårdt at komme igennem, og det har også påvirket mig psykisk, specielt når jeg skal ud og sidde i en bil, siger han.

En måned efter ulykken er Simon Jakobsen i bedring, men episoden har påvirket ham. Foto: Lasse Waarsøe Witt
Annonce

Forarget over kørekort

Simon Jakobsens mor har kun hovedrysten til overs for, at den 18-årige bilist kunne få et kørekort umiddelbart efter at være kørt galt med hendes søn i bilen.

- Det er forkasteligt, at man blot få dage efter at have været involveret i en alvorlig færdselsulykke kan gå til en prøve og bestå. Det giver ingen mening med de regler, siger Mette Jakobsen og fortsætter:

- Jeg forstår heller ikke, at man kan få sig selv til at tage en prøve, når man forvolder skade på andre.

Efter ulykken er føreren af bilen blevet afhørt af politiet, og der venter nu et retligt efterspil. Ventetiden skaber bekymring hos Mette Jakobsen:

- Der kan jo gå lang tid, før der kommer en dom i sagen, Hvor mange gange kan han ikke nå at køre galt, inden sagen kommer for retten. Min søn kunne lige så godt have mistet livet, siger hun.

Syd- og Sønderjyllands Politi afviser at kommentere den konkrete sag.

- Det er en verserende sag, så derfor har vi ikke nogen kommentarer, siger komunikationsrådgiver Helle Lundberg.

Bilen blev totaltskadet efter ulykken på Skolevej i Havnbjerg i december sidste år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce