Annonce
Aarhus

Kørestole kan ikke komme med letbanen: Stor undren hos Handicaprådet

Stationer, der ligger i sving, er ifølge Aarhus Letbane en af årsagerne til problemet. Her Tranbjerg Station. Foto: Jens Thaysen

Letbanen har helt fra planlægningsarbejdets spæde start samarbejdet med mennesker med handicap.

Annonce

ØSTJYLLAND: Hvordan kan det være, at Aarhus Letbane på flere stationer ikke kan medtage kørestole? Når nu letbanen helt fra starten har samarbejdet med handicaporganisationer for at gøre togene så handicapegnede som muligt?

Det kan Birte Rerup fra Aarhus sige noget om. Hun er medlem af Aarhus Kommunes Handicapråd og udpeget til at være med i letbanens advisory board. Det er et forum, hvor Aarhus Letbane får input fra forskellige interessegrupper til, hvordan letbanen kan udformes, så den bliver let at bruge for alle.

Hvordan kan det gå til, at letbanen på flere stationer må køre forbi mennesker med handicap i kørestole?

- Først og fremmest vil jeg gerne sige, at vi har haft et virkelig godt samarbejde med Aarhus Letbane. Man har lyttet til vores råd og rettet ind, hvor det var muligt, siger Birte Rerup.

- Men for et stykke tid siden blev vi præsenteret for problemerne på Odderbanen, og det er klart, at det ikke er så godt. Jeg sagde selv ved den lejlighed, at det kunne jeg ikke godkende!

Birte Rerup håber, at der kan findes en løsning.

Annonce

Er Aarhus byen for alle?

- Det er vi blevet lovet. Letbanen er i hvert fald opmærksom på, at der skal gøres noget. Men jeg vil godt tilføje, at det undrer mig, at de her problemer pludselig dukker op - netop fordi det er mit indtryk, at letbanen virkelig har gjort en indsats for at gøre togene optimalt handicapegnede.

Hun er ked af den nye udvikling.

- Jeg kan blive helt i tvivl om, hvor meget vores politikere går op i, at vores by skal skal være handicapegnet. Betyder det noget for dem? Når man læser om Aarhus, står der alle steder, at det er "byen for alle". Men er den nu det?

- Vi har lige fået det nye havnebad, som ikke egner sig til handicappede, og nu kommer så det her med letbanen. Og der findes flere eksempler. Hvis ord og handling ikke passer sammen, så er der ikke meget ved ordene, vel, lyder det fra Birte Rerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Mand fængslet for drab på rapper ved travbanen

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Annonce