Annonce
Alarm 112

Kørte 172 km/t på Ringvejen: Ny fartrazzia i Aarhus V gav flere fartrekorder

Trafikkulturen ved Ringvejen og omkring Edwin Rahrs Vej skaber fortsat store problemer, viser nyeste politi-tjek på stedet. Arkivfoto: Axel Schütt
Flere bilister slog torsdag aften rekorder i at køre for stærkt på Ringvejen. - Vi fortsætter vores fokus på det vestlige Aarhus, lyder det fra Politiet.

AARHUS: Der har stort set været gevinst, hver gang Østjyllands Politi er rullet til det vestlige Aarhus med fartmålere og politiblink. Torsdag aften var ingen undtagelse.

Faktisk viste færdselsindsatsen, at det står værre til end nogensinde med trafikkulturen i området, og der blev blandt andet sat flere kedelige fartrekorder.

I alt blev det til 43 sigtelser til 40 bilister. 18 af dem fik klip i kørekortet for at køre frem ved fuldt stop.

To af de værste sigtelser handlede om decideret vanvidskørsel, da to bilister kort efter hinanden formåede at slå politiets fartrekord for alt for hurtig kørsel. Stort set samtidig blev to mandlige bilister på 27 og 28 år taget i at køre henholdsvis 172 og 165 km/t på Hasle Ringvej, hvor man maksimalt må køre 70 km/t. Det er de to højeste hastigheder, der er blevet målt på Ringvejen.

De to mænd, der begge havde flere færdselssager på samvittigheden, fik inddraget deres kørekort på stedet og kan begge se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet. Den 27-årige mand kan desuden se frem til en bøde på 10.000 kroner, og den 28-årige får en bøde på 9500 kroner.

Annonce

Fortsat fokus

- Torsdagens indsats viser, at der er rigtig god grund til fortsat at have fokus på færdselskulturen i denne del af Aarhus, og derfor fortsætter vi selvfølgelig med vores mange målrettede indsatser i området, siger politikommissær Amrik Chadha fra Østjyllands Politi.

Blandt de andre sager fra fartrazziaen var en 17–årig mand, der gjorde opmærksom på sig selv ved at køre med i et bryllupsoptog med tændt havariblink. Problemet var bare, at han ikke havde noget kørekort. Den 18-årige ejer, der sad ved siden af, blev desuden sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Mindre end fem minutter senere blev samme bil standset, da den bakkede mod kørselsretningen. Den 17-årige mand fra før havde ikke i mellemtiden erhvervet kørekort, så han blev endnu en gang sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af bilen, der fortsat sad ved siden af, blev igen sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Annonce

Kørte uden kørekort – tre gange

En 24-årig mand blev bragt til standsning af en patrulje med henblik på en rutinemæssig kontrol. Han måtte erkende over for politiet, at han ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den 19-årige ejer af bilen sad ved siden af. Han modtog en sigtelse for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Men allerede en time senere observerede samme patrulje, at bilen igen var ude at køre. Denne gang var det dog ejeren, der sad bag rattet. Det gjorde ikke sagen meget bedre, da han heller ikke var i besiddelse af et kørekort. Ejeren blev denne gang sigtet for kørsel uden førerret, og patruljen indskærpede over for ejeren, at bilen skulle føres af en person med gyldigt kørekort.

Men 10 minutter senere blev samme bil igen standset med ejeren bag rattet. Han havde tilsyneladende ikke forstået budskabet, og han blev derfor sendt hjem med aftenens tredje sigtelse.

Alle sigtelserne

De i alt 43 sager ved torsdagens indsats omhandlede: 

  • 18 gange vigepligt, klip (fuldt stop ej respekteret) 
  • 6 gange manglende sikkerhedssele
  • 5 gange kørsel uden førerret 
  • 3 gange oplysningspligt – at overlade førerretten til en person uden kørekort 
  • 3 gange uberettiget anvendelse af haveriblink 
  • 2 gange hastighed, der medførte ubetinget frakendelse 
  • 2 gange hastighed, betinget frakendelse (over 60 % for hurtigt) 
  • 2 gange hastighed, klip 
  • 1 gange håndholdt mobiltelefon, klip 
  • 1 gange rødt lys, fodgænger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce