Annonce
Aarhus

Kørte i fodgængerfelt og i gågaden: Bøderegn ramte århusianske cyklister

Trafikkontrol endte i 169 sigtelser. Arkivfoto: Michael Bager

AARHUS: De fleste kender børnesangen '10 små cyklister', hvor den ene cyklist efter den anden bliver  siet fra, fordi de begår fejl, og til sidst er der kun en enkelt cyklist tilbage.

'Han kørte helt korrekt så ham kan vi li'," hedder det i sidste vers af sangen.

Det er godt at sangen ikke skulle skrives efter at Østjyllands Politis færdselsafdeling var på kontrol ved Åboulevarden i Aarhus fredag eftermiddag og aften - for så havde der være flere vers end selv i den længste gamle danske folkevise.

Annonce

Ikke færre end 151 cyklister kørte nemlig fra Åboulevarden med en bøde i lommen, da politiet holdt øje med cyklister, der kørte i fodgængerfelt og i gågaden.

Derudover blev en sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, mens en anden blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Sidstnævnte var en 25-årig mand, der meget højlydt ytrede sin forargelse over, at politiet skrev cyklister, men som ikke ville oplyse navn og fødselsdato til betjentene.

To andre færdselsbetjente, der kørte i området i en patruljebil, fik desuden taget en knallert og 13 cyklister, der alle kørte ind, hvor der var indkørsel forbudt, samt en bilist, der talte i håndholdt telefon og en anden, der kørte imod ensretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce