Annonce
Aarhus

K: Byråd må stå sammen om letbanen

Det er en farlig kurs, Venstre har anlagt på letbanesagen, mener Steen Stavnsbo fra Det Konservative Folkeparti i Aarhus Byråd.

Venstres Gert Bjerregaard kritiserede skarpt i Århus Stiftstidende lørdag, at letbanens udgifter er løbet helt af sporet og i værste fald bliver op imod 700 mio. kr. højere end budgettet på 2,4 mia. kr. Han kræver derfor en kulegravning af overskridelsen og af hvem, der vidste hvad og hvornår.

Det bliver dog ikke med de konservatives støtte, lader Steen Stavnsbo forstå. De konservative mener i stedet, man skal kikke fremad og lægge et maksimalt pres på Folketinget.

»Vi må opfordre hele byrådet til at stå sammen i denne sag og droppe dagsordenen om, at vi kan spare os ud af problemet eller barbere projektet ned. Hvis Venstre vil køre det krav, kan vi ødelægge vores forhandlingsposition over for staten. For os handler sagen om ret og rimelighed. Og det er slet ikke rimeligt, at Aarhus kun har modtaget 45 mio. kr. i støtte fra staten per kilometer letbane, mens Odense har modtaget 79 mio. kr. per kilometer,« mener Steen Stavnsbo.

Annonce

De konservative vil derfor opfordre hele byrådet til at stå sammen i et krav over for staten om at få en langt bedre statslig støtte til projektet end hidtil.

Venstre har også i et byrådsforslag stillet krav om, at byrådet retter en fælles henvendelse til staten. Så i den henseende er de to partier enige.

»Vi mener, der er mange argumenter for at staten bør øge støtten,« tilføjer Steen Stavnsbo og henviser til det notat teknikrådmand Kristian Würtz har fået lavet, og som avisen refererede lørdag. Ifølge det har Aarhus op imod 5-600 mio. kr. til gode fra staten på grund af ændrede forudsætninger i projektet.

De konservative er allerede i dialog med deres folketingsmedlemmer om budgethullet.

»Det er klart, at Tom Behnke (K) som lokalt valgt folketingsmedlem vil gå forrest i denne sag. Det handler om en større dagsorden, og vi forventer, at alle østjyske folketingsmedlemmer vil bakke op om, at Aarhus skal have en større statslig medfinansiering til letbanben. Her har Venstres folketingsmedlem fra Aarhus, Fatma Øktem, virkelig gjort sig positivt bemærket allerede,« nævner Steen Stavnsbo.

Han kan i øvrigt ikke forstå, at Venstre vil kræve en kulegravning af letbanesagen, som Venstre selv har haft ansvaret for indtil årsskiftet i form af rådmand Bünyamin Simsek.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Navne

Mindeord: Aase sad altid ved sit havnehus og nød morgenolen

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce