Annonce
Aarhus

Kabelbanen åbnet på Aarhus Ø

En ny kabelbane er åbnet på havnen. Nu har gæsterne på Strandbaren fået nyt at kigge på, og hvis man er frisk, hopper man i vandet og tager en tur hen over bølgerne.

AARHUS: Det ser så enkelt nu, når wakeboarderne suser hen over vandoverfladen. Iført sorte neoprendragter, hjelme og redningsveste tager de turen i Bassin 7 på Aarhus Ø på skift.

Det minder om at køre på vandski efter en speedbåd, men her er det en kabelbane, med metaltårne i enderne og kraftige stålwires, der skaber kraften.

Sidste år lavede man et pilotforsøg med en kabelbane her, hvor det var Den Blå Rambla, der var drivkraften bag. Nu har projektet udviklet sig til en mere permanent løsning, der skal fungere her resten af sommeren.

Annonce
Kenneth Enggaard, formanden for Aarhus Watersports Complex, har allerede fået mange positive kommentarer fra folk i området, som nyder at kigge på de dygtige wakeboardere. - Mange mennesker nyder, at der kommer mere liv her. Kabelbanen er med til, at der sker noget nyt her, som man selv kan prøve eller nøjes med at kigge på, siger Kenneth Enggaard.
Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh

Rådmand på dybt vand

Til åbningen af kabelbanen var rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) inviteret. I sin korte tale fremhævede han kabelbanen som en oplagt mulighed for Aarhus, med sin beliggenhed ud til bugten, som en oplagt mulighed for at skabe aktiviteter på vand. Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur- og Borgerservice, gav også folkene bag kabelbanen ros med på vejen.

Bagefter smed Rabih Azad-Ahmad sit jakkesæt og hoppede i en våddragt. For at afprøve en kabelbane for første gang i sit liv. Og selvom han kæmpede ihærdigt med at få trukket sit board i gang, endte han med at få et par flyveture og vand i håret.

- Det var svært, men sjovt at prøve. Jeg er klar igen en anden dag. Måske når der ikke er så mange, der kigger på mig, sagde rådmanden og skelede til et par hundrede tilskuere, der var mødt op i solskinnet.

Et stort hop, eller en 'kicker', som det også kaldes, giver mulighed for at hoppe højt i bassinet.
Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh

Drøm om en stor bane

Bedre gik det for Kenneth Enggaard, formanden for Aarhus Watersports Complex, som er foreningen bag kabelbanen. Den øvede wakeboarder på 22 år har dyrket den halsbrækkende sport siden sit 8. år. Derfor kunne han naturligvis give tilskuerne noget at klappe af, når han fløj op i luften.

- Det er blevet en fin bane. Selvom der kun er to master, som man kan køre imellem, er det sjovt. Vi drømmer om at få lov til at udvide banen, så der er fire, eller måske endnu flere master. På den måde bliver banen længere. Det kunne være fedt, lød det fra Kenneth Enggaard, da han havde fået pustet ud efter sin korte opvisning.

Ellers var banen åben for alle, som havde lyst til at afprøve sporten. Det gav en længere kø, men med sommerstemningen på havnen virkede det ikke til at være et problem. For dem som ikke fik en tur på kalbelbanen, der er 195 meter lang, er der rig mulighed for at prøve en anden dag.

Banen har åbent på hverdage fra kl. 17-21 og i weekenderne fra kl. 10-19.

- Vi tilbyder også at sætte gang i banen uden for de normale åbningstider. Så kan man tage en gruppe herned for at få instruktion og få afprøvet banen. Det kan være til en polterabend eller som et firmaarrangement, fortalte Kenneth Enggaard.

Uanset om det er et privat arrangement eller en normal åbningsdag, er der altid en instruktør til stede, som kan hjælpe til. Ligesom der er en person fra foreningen, der styrer hastigheden på kablet, så det passer til såvel øvede som nybegyndere.

Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce