x
Annonce
Aarhus

Kabelbanen åbnet på Aarhus Ø

En ny kabelbane er åbnet på havnen. Nu har gæsterne på Strandbaren fået nyt at kigge på, og hvis man er frisk, hopper man i vandet og tager en tur hen over bølgerne.

AARHUS: Det ser så enkelt nu, når wakeboarderne suser hen over vandoverfladen. Iført sorte neoprendragter, hjelme og redningsveste tager de turen i Bassin 7 på Aarhus Ø på skift.

Det minder om at køre på vandski efter en speedbåd, men her er det en kabelbane, med metaltårne i enderne og kraftige stålwires, der skaber kraften.

Sidste år lavede man et pilotforsøg med en kabelbane her, hvor det var Den Blå Rambla, der var drivkraften bag. Nu har projektet udviklet sig til en mere permanent løsning, der skal fungere her resten af sommeren.

Annonce
Kenneth Enggaard, formanden for Aarhus Watersports Complex, har allerede fået mange positive kommentarer fra folk i området, som nyder at kigge på de dygtige wakeboardere. - Mange mennesker nyder, at der kommer mere liv her. Kabelbanen er med til, at der sker noget nyt her, som man selv kan prøve eller nøjes med at kigge på, siger Kenneth Enggaard.
Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh

Rådmand på dybt vand

Til åbningen af kabelbanen var rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) inviteret. I sin korte tale fremhævede han kabelbanen som en oplagt mulighed for Aarhus, med sin beliggenhed ud til bugten, som en oplagt mulighed for at skabe aktiviteter på vand. Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur- og Borgerservice, gav også folkene bag kabelbanen ros med på vejen.

Bagefter smed Rabih Azad-Ahmad sit jakkesæt og hoppede i en våddragt. For at afprøve en kabelbane for første gang i sit liv. Og selvom han kæmpede ihærdigt med at få trukket sit board i gang, endte han med at få et par flyveture og vand i håret.

- Det var svært, men sjovt at prøve. Jeg er klar igen en anden dag. Måske når der ikke er så mange, der kigger på mig, sagde rådmanden og skelede til et par hundrede tilskuere, der var mødt op i solskinnet.

Et stort hop, eller en 'kicker', som det også kaldes, giver mulighed for at hoppe højt i bassinet.
Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh

Drøm om en stor bane

Bedre gik det for Kenneth Enggaard, formanden for Aarhus Watersports Complex, som er foreningen bag kabelbanen. Den øvede wakeboarder på 22 år har dyrket den halsbrækkende sport siden sit 8. år. Derfor kunne han naturligvis give tilskuerne noget at klappe af, når han fløj op i luften.

- Det er blevet en fin bane. Selvom der kun er to master, som man kan køre imellem, er det sjovt. Vi drømmer om at få lov til at udvide banen, så der er fire, eller måske endnu flere master. På den måde bliver banen længere. Det kunne være fedt, lød det fra Kenneth Enggaard, da han havde fået pustet ud efter sin korte opvisning.

Ellers var banen åben for alle, som havde lyst til at afprøve sporten. Det gav en længere kø, men med sommerstemningen på havnen virkede det ikke til at være et problem. For dem som ikke fik en tur på kalbelbanen, der er 195 meter lang, er der rig mulighed for at prøve en anden dag.

Banen har åbent på hverdage fra kl. 17-21 og i weekenderne fra kl. 10-19.

- Vi tilbyder også at sætte gang i banen uden for de normale åbningstider. Så kan man tage en gruppe herned for at få instruktion og få afprøvet banen. Det kan være til en polterabend eller som et firmaarrangement, fortalte Kenneth Enggaard.

Uanset om det er et privat arrangement eller en normal åbningsdag, er der altid en instruktør til stede, som kan hjælpe til. Ligesom der er en person fra foreningen, der styrer hastigheden på kablet, så det passer til såvel øvede som nybegyndere.

Ny kabelbane på havnen. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Støtteaktion eskalerer: Kæmpebeløb fordoblet på et døgn

Annonce