Annonce
Aarhus

Kabelbanen holder nu åbent hele året

Titlen som Årets Ildsjæl har skabt nye muligheder for Kenneth Enggaard Kristensen og foreningen på Aarhus Ø. Foto: Axel Schütt

Titlen som Årets Ildsjæl har skabt nye muligheder for Kenneth Enggaard Kristensen og foreningen på Aarhus Ø.

AARHUS: Kabelbanen i Aarhus Ø fik et vældigt skub, både moralsk og økonomisk, da formanden Kenneth Enggaard Kristensen sidste år blev kåret til Årets Ildsjæl og modtog 25.000 kroner til foreningen.

Pengene er brugt til at købe et headset og mikrofon, så de, der ligger ude i vandet, er i forbindelse med kabelbanens folk inde på land.

- Det giver dem en sikkerhed og tryghed, siger Kenneth Enggaard Kristensen, der med enorm entusiasme kæmper for banen.

Det arbejde har givet så meget resultat, at kabelbanen nu ikke kun er åben om sommeren, men den vil være åben hele året.

- Til det formål har vi blandt andet opbygget en sauna, så deltagerne kan få varmen efter turen på banen. Vi må jo udnytte mulighederne, siger Kenneth Enggaard Kristensen.

Det er en forening

Det arbejde, hans forening Aarhus Watersports Complex laver, er så professionelt, at folk i Aarhus Kommune en overgang såede tvivl om, hvorvidt der i virkeligheden var tale om en virksomhed og ikke en forening, hvad der betyder noget for tilskud.

- Vi fik dog overbevist kommunen om, at vi er en forening, men vi arbejder professionelt, selv om alle er frivillige. Vi er en hel flok ildsjæle samlet om et godt fællesskab, siger Kenneth Enggaard Kristensen.

Sæsonen i år begyndte tidligere, det vil sige i juni, mod august sidste år, og den er stadig i gang.

- Takket være de 25.000 kr. fra Årets Ildsjæl samt flere penge fra Nordea Fonden og private virksomheder har vi fået skabt fantastiske rammer. Vi har købt to nye ramper og opgraderet vores tømmerflåde, så den er blevet fire gange større end før. Vi har også bygget et operatørhus og en skateboardrampe, forklarer Kenneth Enggaard Kristensen.

- Da vi lukkede sidste år, måtte vi tage det hele ned, fordi havnebadet skulle laves, men den hurdle er vi ovre nu. Vi har fået perfekte forhold, siger Kenneth Enggaard Kristensen, der kan tælle 355 medlemmer. Klubben er størst i landet.

I vinterperioden vil banen ikke være åben hver dag, men en-tre dage om ugen, og til jul optræder vi i julemandskostume, oplyser Kenneth Enggaard Kristensen, der er gået videre med sin uddannelse, så han nu går på Erhvervsakademiet, hvor han læser innovation og entreprenørskab.

- Det går hånd i hånd med det, jeg laver på kabelbanen, siger han.

Årets Ildsjæl kåres af Aarhus Kommunes afdeling for kultur og borgerservice, Vestjysk Bank og Århus Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce