x
Annonce
Aarhus

Kabeltromler gemte 1,5 millioner cigaretter: Storsmugleri afsløret på Aarhus Havn

Tolderne havde travlt med at pakke cigaretpakkerne ud fra kabeltromlen. 1,5 millioner stykker smøger var fangsten på Aarhus Havn. Foto: Toldstyrelsen
Toldstyrelsen gjorde forleden en stor fangst på Aarhus Havn i en 45 fods container, der egentlig skulle indeholde kabeltromler.

AARHUS: Forleden afslørede Toldstyrelsen ulovligt regnskovstræ på Aarhus Havn. Nu er 1,5 millioner ulovlige cigaretter gemt i kabeltromler fra Østeuropa røget i toldernes net. Cigaretterne har en værdi af tre millioner kroner.

En container med kabeltromler viste sig at indeholde godt 1,5 millioner cigaretter. Toldstyrelsen har beslaglagt de ulovlige cigaretter, der ankom fra Østeuropa, skriver styrelsen selv.

De mange millioner cigaretter var godt skjult inde i kabeltromlerne. I det yderste lag af tromlerne var der intet at finde, men i midten af tromlerne fandt tolderne de mange cigaretter gemt.

Toldstyrelsens systematiske overvågninger og analyser førte i slutningen af januar til, at en 45 fods container, der var anløbet Aarhus Havn fra Østeuropa, blev udtaget til kontrol. Ifølge toldpapirerne var der tale om en uskyldig sending kabeltromler, men ved nærmere kontrol viste tromlerne at gemme mere end 1,5 millioner ulovlige cigaretter.

- Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt, og koblet med en god toldernæse har vi tilbageholdt de mange ulovlige cigaretter. Smuglerne bliver tiltagende dygtige til at skjule cigaretterne, og derfor er det også vigtigt, at vi hele tiden bliver bedre, siger underdirektør i Toldstyrelsen, Maren Holm Johansen.

Annonce
Uden på så kabeltromlerne tilforladelige ud. Indvendigt var cigaretter til en værdi af tre millioner kroner på gadeplan gemt. Her ses tromlen. Foto: Toldstyrelsen

Ulovlige cigaretter smugles i stort omfang

Det store beslag af ulovlige cigaretter bygger på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der blandt andet er fokus på import af ulovlige cigaretter.

- Vi har blandt andet fokus på cigaretter, fordi der ofte også snydes med andet end kun afgifterne. Cigaretterne kan være produceret uden om reglerne eller være kopicigaretter og dermed være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Maren Holm Johansen.

Afgiften af de godt 1,5 millioner cigaretter skønnes at være omkring tre millioner kroner, hvis de skulle sælges i Danmark. Hertil kommer eventuelle bøder. Toldstyrelsen undersøger lige nu sagen nærmere i et samarbejde med politiet og internationale toldmyndigheder.

Toldstyrelsen har i dag 800 medarbejdere til at sikre smidig handel og effektiv toldkontrol og kontrollerer de ydre grænser med kontrolenheder i hele landet, hvoraf Københavns Lufthavn og grænseovergangen i Padborg er de største.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce