Annonce
Erhverv

Kaffedrik og sukkerfri sodavand forsøder Coca-Cola-regnskab

Benoit Tessier/Reuters
Coca-Cola opjusterer sine forventninger til i år, blandt andet på grund af succes med nye produkter.

De fleste kender nok Coca-Cola for den klassiske sodavand med den røde etiket. Men i selskabets halvårsregnskab er det særligt tallene for selskabets andre produkter, der skaber optimisme hos sodavandsgiganten.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det især sukkerfri sodavand og kaffeprodukter, der har fået Coca-Cola til at opgradere sine forventninger til det, der kaldes organisk vækst - altså vækst uden tilkøb.

Efter opløftende tendenser i det første halvår forventer sodavandsgiganten en organisk vækst på fem procent, når regnskabsbøgerne for hele året er lukket.

I andet kvartal alene steg salget af den traditionelle Coca-Cola med fire procent. Den sukkerfri version Coca-Cola Zero solgte for 10 milliarder dollar, hvilket er en stigning på en 6,1 procent.

Selskabet forsøger i disse år at supplere de klassiske sodavand som Coca-Cola, Fanta og Sprite med andre produkter. Blandt andet har giganten slugt kaffemærket Costa for fem milliarder dollar - svarende til cirka 33,5 milliarder kroner.

De har desuden forskellige juicemærker og Powerrade-læskedrikke i deres portefølje af drikkevarer. Flere af disse er enten i sig selv sukkerfri eller har fået en udgave med mindre sukker i sig. Det gælder blandt andet Coca-Cola Zero, der er en sukkerfri udgave af Coca-Cola'en.

Coca-Colas kaffeprodukter er for nylig blevet lanceret på det britiske marked. De forventes i salg i 25 lande ved årets udgang. De indeholder lidt mindre koffein end en normal kop kaffe, men stadig mere end en sodavand.

Coca-Cola er dog ikke ene om idéen om et bredere sortiment. Også konkurrenten PepsiCo - der også er bedst kendt for deres cola - har også en lang række snacks og læskedrikke på hylderne.

Umiddelbart falder Coca-Colas træk i god jord på aktiemarkedet. Her steg aktien med omkring fire procent efter regnskabet for første halvår.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce