Annonce
Aarhus

Kählers flagskib lukker i Aarhus

Butikken "Kähler & Friends" lukker i M. P. Bruuns Gade, men butikschefen Birgit Saabye og personalet flytter med over på den anden side af gaden til Warm Nordic. Foto: Jens Thaysen
Til gengæld åbner Frantz Longhi designbutik lige overfor i M.P. Bruuns Gade.

AARHUS: Århusianeren Frantz Longhi gjorde Kähler keramik til et stort mærke - og solgte det til Rosendahl. Og nu lukker flagskibsbutikken "Kähler & Friends" i M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

Til gengæld åbner Frantz Longhi en anden butik på den modsatte side af M.P. Bruuns Gade, i nummer 46. Det bliver en Warm Nordic-butik, der sælger den serie af arkitekttegnede møbler, som den århusianske arkitekt nu er slået ind på og vil gøre lige så stor som Kähler.

Butikken i M.P. Bruuns Gade har været en pop up-butik for Warm Nordic-møblerne, men bliver altså nu en fast butik med åbningstider mandag-lørdag. Det sker fra 1. august. Indtil da og fra fredag 21. juni vil den være åben fredage og lørdage.

Warm Nordic forhandles også hos Paustian på Lille Torv i Aarhus. Longhi er medejer af Paustian.

"Kähler & Friends" har været ti år i Bruuns Gade, og Birgit Saaby flytter med over gaden som butikschef og tager det øvrige personale med.

Annonce
Kähler-butikken med et af de gamnle værker i forgrunden. Foto: Jens Thaysen

Fik ideen i Bruuns Gade

Det var i M.P. Bruuns Gade, Frantz Longhi fik ideen til Warm Nordic. Både Nordisk Spisehus og Kähler Spisesalon i gaden er møbleret med hans egne fund fra auktioner, og da mange gæster spurgte til de mange stole, som ikke længere var i produktion, gik Longhi tilbage til efterkommerne af designere.

Alle sagde ja til en ny produktion af møblerne, og dermed var vejen banet for Warm Nordic med møbler af nogle af 1950'ernes og 1960'ernes største skandinaviske designere som Hans Olsen, Knud Færch og Svend Aage Holm-Sørensen med lamper. Tilmed har det gjort kvalitetsdesign tilgængeligt for alle.

Warm Nordic arbejder også sammen med nutidige designere, blandt andre århusianske Rikke Frost, der for nylig vandt tv-konkurrencen på DR1 "Danmarks næste klassiker".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce