Annonce
Kultur

Kakooza er vært: Garanti for gode grin til Gaffa-pris

Den århusianske komiker Melvin Kakooza er vært, når Gaffa uddeler priser til danske og udenlandske musikere 26. februar i Musikhuset. Det er 10. gang priserne uddeles ved et stort gallashow, og første gang at det sker i Aarhus. PR-foto: Ditte Chemnitz
Den populære komiker Melvin Kakooza skal for første gang være vært ved et stort show, når årets Gaffa-priser uddeles på hjemmebane i Aarhus. 15.000 af musikmagasinets læsere har været med til at kåre vinderne af de 17 musikpriser.
Annonce

AARHUS: Siden 1983 har det århusianske blad Gaffa været fast leverandør af musiknyheder, og det er i dag Skandinaviens største musikmagasin.

I 1991 startede man traditionen med at uddele de traditionsrige Gaffa-priser for at hylde musikken, og det er siden 2010 blevet markeret ved større gallashows i København og Odense - men aldrig i Aarhus.

Derfor var det nærliggende at rykke magasinets 10. gallashow til hjemmebanen, hvor en stor prisfest bliver holdt i Musikhusets Store Sal på onsdag.

Det er Gaffas læsere, der vælger de nominerede og vinderne, og i år har 15.000 stemt.

De nominerede i hver kategori er de fem kunstnere, der har fået flest stemmer blandt de kandidater, som var indstillet af Gaffas redaktion på baggrund af deres musikalske præstationer i 2019.

De endelige vindere af årets priser er de kunstnere, der har fået flest stemmer blandt de nominerede.

Gaffa-priser

Uddelingen af årets Gaffa-priser 2020 finder sted i Musikhuset Aarhus 26. februar.

Der uddeles 17 priser i løbet af aftenen i følgende kategorier, og der er fem nominerede i hver kategori:

Årets danske udgivelse

Årets danske hit

Årets danske band

Årets danske solist

Årets nye danske navn

Årets danske rockudgivelse

Årets danske popudgivelse

Årets danske hiphop-udgivelse

Årets danske hardrock/metal-udgivelse

Årets danske elektroniske udgivelse

Årets danske livenavn

Årets danske sangskriver

Årets internationale udgivelse

Årets internationale hit

Årets internationale band

Årets internationale solist

Årets nye internationale navn

Se de nominerede på gaffa.dk/prisen

Annonce

Jada ligger i front

Der bliver i år uddelt 17 priser til musiklivet, blandt andet for Årets danske udgivelse, Årets danske band og Årets danske livenavn. Fem af priserne går til internationale navne.

Blandt de danske kunstnere ligger Jada forrest i feltet med hele syv nomineringer foran Hans Philip og Hjalmer med hver fem.

I de udenlandske kategorier fører Billie Eilish med fire nomineringer foran Ed Sheeran med tre.

Annonce

Populær komiker er vært

Til showet i Musikhuset skal den århusianske komiker Melvin Kakooza prøve kræfter med rollen som vært på et awardshow for første gang.

Melvin Kakoozas tilværelse blev vendt på hovedet, da han i i 2017 vandt DM i stand-up blot 11 måneder efter, han første gang havde stået på en scene. Siden har han haft fuld fart på karrieren, og mange har stiftet bekendtskab med ham på tv i programmer som "Helt sort" og "Stormester" på TV2 og komedieserien "'Sunday" på You See-kanalen Xee.

Kakooza danner på aftenen parløb med den erfarne radiovært og musikkender, Carsten Holm, der stiller kyndige spørgsmål til artisterne fra bagscenen undervejs i showet.

Det århusianske band Baest er nomineret i tre kategorier til uddelingen af årets Gaffa-priser: Årets danske livenavn, Årets danske udgivelse og Årets danske hardrock/metal-udgivelse. Foto: Søren Alwan
Annonce

Syv musikalske liveindslag

Publikum kan foruden uddelingen af de 17 priser opleve syv liveoptrædener i løbet af aftenen.

Programmet tæller albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy, der udkommer med ny plade 20. marts, deres første siden "Forward In Reverse" fra 2016.

- Vi er trådt ind i de voksnes rækker, er i sync med os selv, og det giver frihed til at dyrke det, vi mærker løber i blodet på os, lyder det fra bandet om det kommende album.

I den anden ende af erfarings-barometret finder man det spirende punkstjerneskud i Rebecca Lou og Vola, der spiller alternativ metal.

I løbet af aftenen bliver scenen i Store Sal også indtaget af elektroniske toner fra When Saints Go Machine. De lokale hiphoppere, Monti, kommer også forbi, ligesom Joyce og Freja Kirk optræder live til prisuddelingen.

Billetterne til Gaffas gallashow i Musikhuset er allerede udsolgt, men showet kan også ses direkte på TV2 Play på aftenen og på TV2 Zulu fredag 6. marts.

Albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy spiller til dette års totalt udsolgte Gaffa-show i Musikhuset. Bandet udkommer 20. marts med deres nye album "Alter Echo". Dizzy Mizz Lizzy vender tilbage til Aarhus 18. april, hvor de giver koncert i Ceres Arena. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce