x
Annonce
Kultur

Kakooza er vært: Garanti for gode grin til Gaffa-pris

Den århusianske komiker Melvin Kakooza er vært, når Gaffa uddeler priser til danske og udenlandske musikere 26. februar i Musikhuset. Det er 10. gang priserne uddeles ved et stort gallashow, og første gang at det sker i Aarhus. PR-foto: Ditte Chemnitz
Den populære komiker Melvin Kakooza skal for første gang være vært ved et stort show, når årets Gaffa-priser uddeles på hjemmebane i Aarhus. 15.000 af musikmagasinets læsere har været med til at kåre vinderne af de 17 musikpriser.

AARHUS: Siden 1983 har det århusianske blad Gaffa været fast leverandør af musiknyheder, og det er i dag Skandinaviens største musikmagasin.

I 1991 startede man traditionen med at uddele de traditionsrige Gaffa-priser for at hylde musikken, og det er siden 2010 blevet markeret ved større gallashows i København og Odense - men aldrig i Aarhus.

Derfor var det nærliggende at rykke magasinets 10. gallashow til hjemmebanen, hvor en stor prisfest bliver holdt i Musikhusets Store Sal på onsdag.

Det er Gaffas læsere, der vælger de nominerede og vinderne, og i år har 15.000 stemt.

De nominerede i hver kategori er de fem kunstnere, der har fået flest stemmer blandt de kandidater, som var indstillet af Gaffas redaktion på baggrund af deres musikalske præstationer i 2019.

De endelige vindere af årets priser er de kunstnere, der har fået flest stemmer blandt de nominerede.

Annonce

Gaffa-priser

Uddelingen af årets Gaffa-priser 2020 finder sted i Musikhuset Aarhus 26. februar.

Der uddeles 17 priser i løbet af aftenen i følgende kategorier, og der er fem nominerede i hver kategori:

Årets danske udgivelse

Årets danske hit

Årets danske band

Årets danske solist

Årets nye danske navn

Årets danske rockudgivelse

Årets danske popudgivelse

Årets danske hiphop-udgivelse

Årets danske hardrock/metal-udgivelse

Årets danske elektroniske udgivelse

Årets danske livenavn

Årets danske sangskriver

Årets internationale udgivelse

Årets internationale hit

Årets internationale band

Årets internationale solist

Årets nye internationale navn

Se de nominerede på gaffa.dk/prisen

Jada ligger i front

Der bliver i år uddelt 17 priser til musiklivet, blandt andet for Årets danske udgivelse, Årets danske band og Årets danske livenavn. Fem af priserne går til internationale navne.

Blandt de danske kunstnere ligger Jada forrest i feltet med hele syv nomineringer foran Hans Philip og Hjalmer med hver fem.

I de udenlandske kategorier fører Billie Eilish med fire nomineringer foran Ed Sheeran med tre.

Populær komiker er vært

Til showet i Musikhuset skal den århusianske komiker Melvin Kakooza prøve kræfter med rollen som vært på et awardshow for første gang.

Melvin Kakoozas tilværelse blev vendt på hovedet, da han i i 2017 vandt DM i stand-up blot 11 måneder efter, han første gang havde stået på en scene. Siden har han haft fuld fart på karrieren, og mange har stiftet bekendtskab med ham på tv i programmer som "Helt sort" og "Stormester" på TV2 og komedieserien "'Sunday" på You See-kanalen Xee.

Kakooza danner på aftenen parløb med den erfarne radiovært og musikkender, Carsten Holm, der stiller kyndige spørgsmål til artisterne fra bagscenen undervejs i showet.

Det århusianske band Baest er nomineret i tre kategorier til uddelingen af årets Gaffa-priser: Årets danske livenavn, Årets danske udgivelse og Årets danske hardrock/metal-udgivelse. Foto: Søren Alwan

Syv musikalske liveindslag

Publikum kan foruden uddelingen af de 17 priser opleve syv liveoptrædener i løbet af aftenen.

Programmet tæller albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy, der udkommer med ny plade 20. marts, deres første siden "Forward In Reverse" fra 2016.

- Vi er trådt ind i de voksnes rækker, er i sync med os selv, og det giver frihed til at dyrke det, vi mærker løber i blodet på os, lyder det fra bandet om det kommende album.

I den anden ende af erfarings-barometret finder man det spirende punkstjerneskud i Rebecca Lou og Vola, der spiller alternativ metal.

I løbet af aftenen bliver scenen i Store Sal også indtaget af elektroniske toner fra When Saints Go Machine. De lokale hiphoppere, Monti, kommer også forbi, ligesom Joyce og Freja Kirk optræder live til prisuddelingen.

Billetterne til Gaffas gallashow i Musikhuset er allerede udsolgt, men showet kan også ses direkte på TV2 Play på aftenen og på TV2 Zulu fredag 6. marts.

Albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy spiller til dette års totalt udsolgte Gaffa-show i Musikhuset. Bandet udkommer 20. marts med deres nye album "Alter Echo". Dizzy Mizz Lizzy vender tilbage til Aarhus 18. april, hvor de giver koncert i Ceres Arena. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce