Annonce
Østjylland

Kalø Økologisk Landbrugsskole slår dørene op til gårdbutik

Sortimentet udvides samtidigt med, at butikken er fornyet. Pressebillede

Butikken skal sælge produkter fra skolen og økologiske ejendomme i lokalområdet. Åbningen finder sted lørdag.

KALØ: Lørdag 10. juni klokken 10 åbnes dørene for en ny butik på den økologiske landbrugsskole på Kalø. I forhold til tidligere vil man nu ud over de friske økologiske grøntsager, Helges æblemost, æg og kød kunne købe et meget bredere sortiment end tidligere.

Alt sammen fra skolens egen produktion eller fra økologiske ejendomme i lokalområdet. Udbuddet af økologiske produkter i gårdbutikken kommer til at følge sæsonen.

Kalø kalven, som har levet hele sit liv på skolen, slagtes og parteres af Slagter Kruse i Tved og pakkes herefter i familievenlige størrelser i form af hakket kød, steaks og grillpølser. En anden produktion som skolen forventer sig meget af, er de sort/brune franske skovhøns som har gået i skolens æbleplantage.

I undervisningen på Kalø Økologisk Landbrugsskole arbejdes der ud over de landbrugsfaglige fag meget med forædling, formidling og salg til slutforbrugeren. Derfor er det naturligvis også skolens elever der står bag en del af det set-up der danner baggrund for gårdbutikken.

Varerne i Kaløs gårdbutik går under den fælles betegnelse Kalø Økologi. Det er et producentsamarbejde mellem flere lokale økologisk fødevareproducenter-

På åbningsdagen vil der ud over muligheden for at erhverve sig friske økologiske varer fra skolens gårdbutik også kunne spises i den økologiske pop-up restaurant. Der vil ligeledes være rundvisninger, traktorsafari, dyreansigtsmaling og rig mulighed for at høre om alle de uddannelser som skolen i dag udbyder. Alt i alt et oplagt udflugtsmål for hele familien.

/EXP

Annonce
Undervisningen på Kalø Økologisk Landbrugsskole arbejdes der ud over de landbrugsfaglige fag meget med forædling, formidling og salg til slutforbrugeren. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce