Annonce
Byudvikling

Kaldes en hybridbygning: Nyt etagebyggeri skal være et vartegn i Aarhus N

Halmstadgades Haver kommer til at skille sig ud fra mængden. I stueetagen rykker Netto ind. Illustration: Innovater A/S
'Halmstadgades Haver' kommer til at bestå af 94 lejligheder og kommer til at få 14 etager.

AARHUS: Det bliver til at få øje på, det nye vartegn i det nordlige Aarhus. Med sine 14 etager over terræn, så vil det nye byggeri ved den tidligere Journalisthøjskole i Skejby skille sig ud fra mængden i det nordlige Aarhus.

'Halmstadgades Haver' bliver navnet på den nye bygning, som kommer til at beså af en Netto i stueetagen, et aktivitetslokale til sociale tiltag og 6320 kvadratmeter bolig fordelt på 94 enheder, hvoraf halvdelen bliver familie og delevenlige boliger og resten mindre boliger.

Herudover vil der blive lavet en gæstebolig og fælleslokale.

Annonce

- Halmstadgades Haver bliver et grønt projekt, hvor bæredygtighed og certificering vil blive elementer, men også de mange og store begrønnede altaner vil give projektet liv og en kant, vi tror adskiller os fra øvrige projekter i området, siger CEO for Innovater A/S, Morten Lykke og fortsætter:


Halmstadgades Haver bliver et grønt projekt, hvor bæredygtighed og certificering vil blive elementer, men også de mange og store begrønnede altaner vil give projektet liv og en kant, vi tror adskiller os fra øvrige projekter i området

Morten Lykke


- At vi så endvidere kan skabe et vartegn for området, gennem at bygge et højhus med butik i stueetagen gør kun opgaven endnu mere fantastisk, og bygger videre på Innovaters koncept og ekspertise indenfor levende byudvikling.

Århusiansk samarbejde

Det nye projekt er resultat af samarbejde mellem en række århusianske virksomheder. Udover Innovater er Folkeoplysningens Hus, Salling Group og arkitektfirmaet Sleth også del af det storstilede projekt i det nordlige Aarhus.

Altanernes varierende størrelser skal give dybde og liv til bygningen. Illustration: Innovater A/S

Den nye bygning får et meget grønt præg på tagflader, terrasser og altaner. Samtidig vil altanernes varierende størrelser give dybde og variation.

- Hvad angår beboelsestyper og materialer - som placerer sig ovenpå en bund af bylivsskabende og sociale funktioner. De hængende haver supplerer den oprindelige landskabsplan for området, som et nyt grønt udtryk. Bygningen kommer til at fremstå i et let udtryk, hvorfra landskabet vokser, siger partner i arkitektfirmaet Sleth, Søren Leth, og fortsætter:

- Huset skal opføres som en hybridkonstruktion, hvor store dele af bygningens elementer består af træ for at gøre huset så let som muligt i udtryk og konstruktion, lyder det.

Med sine 14 etager over terræn, vil Halmstadgades Haver sætte sit præg på det nye område. Illustration: Innovater A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce