Annonce
Østjylland

Kameler og hængebugsvin til salg: Køb en hel zoologisk have

Med i prisen på Munkholm Zoo følger over 400 dyr af 80 forskellige arter. Foto: John Frandsen Erhverv

For 4,5 millioner kroner kan du købe en zoologisk have med mere end 400 dyr

Annonce

SYDDJURS: Drømmer du om en hverdag med eksotiske dyr og glade børn, så kan du nu blive ejer af en zoologisk have.

Munkholm Zoo, der ligger i Balle i Syddjurs Kommune, er nemlig til salg for 4.5 millioner kroner. Til gengæld får man blandt andet 21.000 kvadratmeter dyrepark, cafeteria og et hus til beboelse på 250 kvadratmeter.

Med følger også over 400 dyr af 80 arter. Herunder kameler, lamaer, ræve, kænguruer, hængebugsvin, krybdyr, kæledyr og aber. Munkholm Zoo har 35.000 betalende gæster årligt og er klassificeret som langbrugsejendom. Den zoologiske have henvender sig primært til mindre børn, der her kan komme helt tæt på dyrene.

Benny Munkholm er 62 år og har bygget Munkholm Zoo op fra bunden. Det er 25 år siden.

- Det er ikke, fordi jeg er træt af det, at jeg sælger. Jeg elsker det her sted. Det bliver med tårer, når jeg forlader det, siger Benny Munkholm til TV2 Østjylland.

I løbet af de seneste år er han blevet opereret flere gange i halsen.

- Jeg er kommet fint over det. Men det sætter også livet i perspektiv om, at man ikke er udødelig. Min kone og jeg vil gerne prøve at være helt frie og foretage os noget andet, siger Benny Munkholm.

Ud at rejse vil parret gerne.

- Det er svært at komme hjemmefra, når man har en zoologisk have, siger Benny Munkholm.Bliver den zoologisk have solgt ved han ikke, hvor de flytter hen.

- Vi skal bare et sted hen, hvor der er luft omkring. Jeg har altid boet på landet. Det bliver ikke langt væk, for jeg kunne godt tænke mig at være her lidt og hjælpe de nye i gang, siger Benny Munkholm.

Det er erhvervschef Poul Bech Sørensen fra John Frandsen Erhverv, der har fået til opgave at sælge den zoologisk have.

- Det kan jeg sige helt sikkert, at det har vi aldrig før prøvet i firmaets historie, siger Poul Bech Sørensen til TV2 Østjylland

Men han synes, at det er sjovt.

- Det er da fantastisk spændende og udfordrende. Især dyrene er svære at værdisætte, men så ser man på virksomhedens regnskab og indtjening, når man skal værdisætte det hele, siger Poul Bech Sørensen.

Indtil videre har den zoologiske have været udbudt i et år. Blandt andet har ejendomsmæglerfirmaet henvendt sig til andre i området, der driver dyreparker.

- De vil hellere udvikle indenfor deres egne rammer. Vi har også haft den udbudt i lukkede facebook-grupper for dyrepassere, hvis der er nogen, der går med en drøm om at få deres eget. Vi skal nok finde en køber, siger Poul Bech Sørensen.

Benny Munkholm er 62 og har bygge den lille zoologiske have Munkholm Zoo op fra bunden. Efter et sygdomsforløb sælger han stedet. Foto: TV2 Østjylland
For 4,5 mio. kroner kan man købe en hel zoologisk have i Syddjurs Kommune. TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce