Annonce
Østjylland

Kameler og hængebugsvin til salg: Køb en hel zoologisk have

Med i prisen på Munkholm Zoo følger over 400 dyr af 80 forskellige arter. Foto: John Frandsen Erhverv

For 4,5 millioner kroner kan du købe en zoologisk have med mere end 400 dyr

SYDDJURS: Drømmer du om en hverdag med eksotiske dyr og glade børn, så kan du nu blive ejer af en zoologisk have.

Munkholm Zoo, der ligger i Balle i Syddjurs Kommune, er nemlig til salg for 4.5 millioner kroner. Til gengæld får man blandt andet 21.000 kvadratmeter dyrepark, cafeteria og et hus til beboelse på 250 kvadratmeter.

Med følger også over 400 dyr af 80 arter. Herunder kameler, lamaer, ræve, kænguruer, hængebugsvin, krybdyr, kæledyr og aber. Munkholm Zoo har 35.000 betalende gæster årligt og er klassificeret som langbrugsejendom. Den zoologiske have henvender sig primært til mindre børn, der her kan komme helt tæt på dyrene.

Benny Munkholm er 62 år og har bygget Munkholm Zoo op fra bunden. Det er 25 år siden.

- Det er ikke, fordi jeg er træt af det, at jeg sælger. Jeg elsker det her sted. Det bliver med tårer, når jeg forlader det, siger Benny Munkholm til TV2 Østjylland.

I løbet af de seneste år er han blevet opereret flere gange i halsen.

- Jeg er kommet fint over det. Men det sætter også livet i perspektiv om, at man ikke er udødelig. Min kone og jeg vil gerne prøve at være helt frie og foretage os noget andet, siger Benny Munkholm.

Ud at rejse vil parret gerne.

- Det er svært at komme hjemmefra, når man har en zoologisk have, siger Benny Munkholm.Bliver den zoologisk have solgt ved han ikke, hvor de flytter hen.

- Vi skal bare et sted hen, hvor der er luft omkring. Jeg har altid boet på landet. Det bliver ikke langt væk, for jeg kunne godt tænke mig at være her lidt og hjælpe de nye i gang, siger Benny Munkholm.

Det er erhvervschef Poul Bech Sørensen fra John Frandsen Erhverv, der har fået til opgave at sælge den zoologisk have.

- Det kan jeg sige helt sikkert, at det har vi aldrig før prøvet i firmaets historie, siger Poul Bech Sørensen til TV2 Østjylland

Men han synes, at det er sjovt.

- Det er da fantastisk spændende og udfordrende. Især dyrene er svære at værdisætte, men så ser man på virksomhedens regnskab og indtjening, når man skal værdisætte det hele, siger Poul Bech Sørensen.

Indtil videre har den zoologiske have været udbudt i et år. Blandt andet har ejendomsmæglerfirmaet henvendt sig til andre i området, der driver dyreparker.

- De vil hellere udvikle indenfor deres egne rammer. Vi har også haft den udbudt i lukkede facebook-grupper for dyrepassere, hvis der er nogen, der går med en drøm om at få deres eget. Vi skal nok finde en køber, siger Poul Bech Sørensen.

Annonce
Benny Munkholm er 62 og har bygge den lille zoologiske have Munkholm Zoo op fra bunden. Efter et sygdomsforløb sælger han stedet. Foto: TV2 Østjylland
For 4,5 mio. kroner kan man købe en hel zoologisk have i Syddjurs Kommune. TV2 Østjylland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce