Annonce
Aarhus

Kameraer, stiger og redningskranse: Nu skal åen være sikker

Der skal flere tiltag til, hvis åen skal sikres, lyder det fra rådmand Bünyamin Simsek. Foto: Axel Schütt
Der findes ikke en enkelt løsning, der gør åen sikker. Der skal en lang række af forskellige tiltag til, lyder det fra Bünyamin Simsek, der nu foreslår en test med termiske kameraer.

AARHUS: Nu skal der ske noget med sikkerheden på havnen. Sådan lyder budskabet fra rådmand for Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

Tidligere er det blevet offentliggjort, at Aarhus skal teste nogle nye stiger, som skal sættes op langs havnen, og nu vil rådmanden udvide sikkerhedstiltagene yderligere - denne gang med termiske kameraer, som skal opfange, hvis nogen falder i åen.

- Vi har fået input fra forskellige fagpersoner, som er kommet med anbefalinger til, hvordan man gør åen og havnearealet mere sikkert. De har ikke anbefalet hegn, men i stedet en række tiltag i form af flere redningskranse, de nye stiger og så altså de termiske kameraer, fortæller Bünyamin Simsek.

Annonce

Forsøg for 1,9 millioner

Kameraerne er tidligere blevet testet med succes i blandt andet Aalborg, hvor man har haft lignende udfordringer på havnearealet, og derfor foreslår rådmanden at man i første omgang laver et forsøg på en strækning, der løber langs åen og til udmundingen ved Dokk1. Kameraerne bliver koblet til alarmcentralen, som får en alarm og kan se, hvor kameraet har givet udslag.

- Vi har ingen viden på det her område, og derfor skal vi have indkøbt blandt andet software og udstyr. Hvis det forsøg bliver en succes, så vil jeg foreslå, at man ser på at få kameraerne sat op langs hele havnestrækningen, siger Bünyamin Simsek.

Forslaget kommer i første omgang til at koste 1,9 millioner kroner, et beløb som ikke findes i øjeblikket i Teknik og Miljøs budget, men som rådmanden vil tage med til de kommende budgetforhandlinger i efteråret. Og så vil han gå efter at få så mange partier med på ideen som muligt.

- Jeg vil spørge alle partierne, så vi kan få så mange afsendere på det her forslag som muligt, og jeg har noteret mig, at når det er sket noget, så har flere sagt, at der skal ske noget, siger han om sine forventninger til opbakningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce