Annonce
AGF

Kamil Grabara spøger stadig i AGF

Kamil Grabara. Arkivfoto: Ole Nielsen
AGFs sportschef har ikke opgivet at beholde den polske U21-landsholdsmålmand Kamil Grabara. Til gengæld åbner han en dør for Jón Dagur Thorsteinsson, Youssef Toutouh og Adama Guira.

FODBOLD: Om få dage udløber Kamil Grabaras lejekontrakt med AGF officielt, men Superligaklubben har ikke opgivet at forlænge aftalen med hans klub Liverpool.

Det fortæller AGFs sportschef Peter Christiansen.

Målmanden er lige nu til U21-EM med Polen. Og hans navn er ikke blevet mindre på rygtebørsen de seneste måneder efter et godt forår med AGF. Derfor kan det være svært at lave en ny kontrakt med Liverpool.

Men Peter Christiansen håber alligevel, at et skifte til AGF kan være det mest tålelige for de forsvarende Champions League-vindere, da de ved at leje ud til en større klub end AGF kan risikere at miste målmanden hvis pågældende klub indfrier den købsoption, der indskrives i en lejekontrakt.

- Der er måske noget konstruktion på aftalen, der kan være til vores fordel, men det ved vi ikke noget om endnu. Hvis Liverpool vælger at sælge, så sælger de. Men hvis de vil låne ham ud, så skal de klubber, der låner ham, have en option på aftalen. Men det er ikke sikkert, jeg skal have det, da optionen ikke er realistisk for os. Det er det eneste sted, vi har en konkurrencefordel.

- Det er det eneste sted, hvor vi har en chance for at være med. Og derfor vil jeg ikke lukke den endnu, siger Peter Christiansen.

Så I er stadig i dialog?

- Ja.

Men I har den udfordring, at der er mindre end en måned til den første Superligakamp. Hvor længe kan du vente?

- Kamils egen lejr har været ude at sige, at de ikke kommer til at tage en beslutning før gruppespillet er ovre. Det er det på lørdag. Og den deadline, der ligger i det, er vi også en del af.

Er det dit indtryk, at det er Kamil Grabara eller Liverpool, der bestemmer hvor han skal hen?

- Det er både og. Men det er klart, at spilleren skifter ikke et sted hen, han ikke vil være, siger Peter Christiansen, der betragter AGF som ude af kampen om den 20-årige målmand hvis Liverpool ikke vil leje ham ud:

- Vi må se, hvilke muligheder der kommer. Hvis de sælger ham, så er det for en pris, hvor vi ikke har en chance for at være med.

Annonce

Islænding på vej?

Målmanden er ikke den eneste, sportschefen forsøger at få ind ad døren på Fredensvang.

I flere medier har der været tale om et køb af Fulhams offensive islænding Jón Dagur Thorsteinsson, der var lejet ud til Vendsyssel i seneste sæson.

Passer det, at I har købt Jón Dagur Thorsteinsson?

- Der er i hvert fald ikke noget, der er offentliggjort.

Hvor interessant er han?

- Han er en superdygtig spiller.

Vil det sige, I snart holder et pressemøde?

- Det må du snakke med vores pressechef om, siger Peter Christiansen med et smil.

Hvis islændingen kommer ind, kan der være andre, der forlader AGF.

Både Adama Guira og Youssef Toutouh sad meget på bænken i foråret, og de har en mulighed for at blive solgt:

- Adama Guira er en stabil spiller, som altid har vist sit værd når vi har haft brug for det. Hvis han synes, han spiller for lidt, kan det da godt være, at vi skal åbne en dialog omkring det.

- Det samme gælder for Youssef Toutouh. Han er en dygtig spiller, der ikke har spillet nok, men som har haft et efterslæb med sin fysik. Både for ham og Guira gælder det, at hvis de føler, der er for lang vej til spilletid, så ved de, hvor jeg skal gå hen. Og mit kontor er alligevel på vejen til frokosten, så det er simpelt, siger Peter Christiansen med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce