Annonce
AGF

Kamil Grabara var mand for at sikre AGF et point i Odense

AGF-målmand Kamil Grabara ragede op over de fleste på Nature Energy Park søndag aften. Han diskede op med flere vigtige redninger. Foto: Claus Bech/Scanpix.
For fjerde Superligakamp i træk blev der ikke scoret mod AGF, og det gav 0-0 mod OB søndag aften. Dermed tabte århusianerne terræn til holdene foran i tabellen, men bibeholdte afstanden ned til syvendepladsen.
Annonce

FODBOLD: Nå, både Brøndby og FC Midtjylland tog fuld gevinst i deres respektive kampe tidligere på søndagen, så ingen mulighed for at hoppe i tabellen for AGF, da de mødte OB i Odense, det handlede først og fremmest om at forsvare tredjepladsen, følge trop med de øverste, holde forfølgerne stangen.

Og det gjorde de så: Fik et enkelt point efter en højintens 0-0-kamp på Nature Energy Park. Men det holdt hårdt. Hjemmeholdet var i lange periode bedst, kom frem til de største muligheder, men en stærk præstation af Kamil Grabara i målet, og et forsvar, der sammen med keeperen for fjerde Superligakamp i træk leverede et clean sheet, stod distancen.

AGF måtte til opgøret se bort fra Frederik Tingager, der fortsat døjer med bentøjet. Til gengæld var midtbanemotoren Nicolai Poulsen tilbage efter afsonet karantæne, og i forhold til midtugens pokalkvartfinale var også Casper Højer Nielsen og Bror Blume igen at finde i startopstillingen.

Hjemmeholdet måtte undvære et par vægtige offensive aktører i Mads Frøkjær og Emmanuel Sabbi, men også i den anden ende af banen var der huller, da Kasper Larsen og Oliver Lund ikke var med, hvorfor Jeppe Tverskov, der på det seneste har været plaget af problemer i lysken, måtte starte i det central forsvar ved siden af den tidligere AGF-spiller Alexander Juel Andersen.

Efter blot halvandet minuts spil kunne og burde århusianerne have bragt sig foran, en hurtig omstilling, Alexander Munksgaard med et indlæg lige ind i fødderne på en fremadstormende Bror Blume, fin afslutning, men også en årvågen Oliver Christensen inde på stregen.

AGFerne begyndte i det hele taget aggressivt. Især via højresiden, en veloplagt Alexander Munksgaard og en bevægelig Gift Links, blev der lagt pres på den Superliga-startdebuterende og kun 18-årige Robin Østrøm, der syntes noget overmatchet, men dog hurtigt fik rystet de værste nerver af sig.

Hjemmeholdet bed efterhånden også godt fra sig, kom bedre og bedre med: Mart Lieder var tæt på at liste bolden i netmeskerne med hælen, Issam Jebali var konstant farlig, Moses Opondo brændte en stor chance, og rent taktisk forsøgte fynboerne at stække AGF-spillet ved  at lukke ned for rummene omkring Nicolai Poulsen på den centrale midtbane, så Hausner og Juelsgård ikke havde ham at spille bolden op på, når der skulle bygges op.

Annonce

OB bedst efter pausen

Det kastede en jævnbyrdig og særdeles intens første halvleg af sig, masser af frispark, men egentlig meget flydende spil på det ellers kropumulige underlag.

Den indledende fine energi, som flød ud fra AGFerne, forsvandt på mærkelig vis mere og mere, som opgøret skred frem efter pausen. Der manglede ideer, århusianerne havde bolden en del, men skabte ikke det store, mens hjemmeholdet i den anden ende af banen begyndte at komme frem til ganske gode muligheder.

Det lignede en fynsk scoring, da Mart Lieder steg til vejrs og headede ned mod stolperoden, men Kamil Grabara fik sin store krop kastet ned mod den frosthårde jord, handskerne på. En klasseredninge, en pointgivende én af slagsen.

AGF-spillet fungerede ikke, i hvert fald ikke offensivt, og selvom Albert Grønbæk Erlykke og Benjamin Hvidt - senere Jevtovic, Diks og Ammitzbøll - blev smidt på banen for at vende slagets gang, bringe mere energi ind i foretagendet, forblev AGF - udover et skud fra distancen fra Patrick Mortensen - ufarlige.

Så det endte målløst. AGF fortsat på tredjepladsen, fortsat otte point ned til syvendepladsen, så noget helt dumt udbytte var det trods alt ikke på en dag, hvor spillet fremad banen kun sad i begyndelsen, og hvor banen ingenlunde inviterede til at lade champagnepropperne springe.

Omvendt: Et OB-hold, der manglede så markante profiler, burde århusianerne kunne udfordre noget mere.

Ikke kun defensivt.

Superligaen, 16. runde

OB-AGF 0-0 (0-0)

AGF: Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links/75. Kevin Diks, Patrick Olsen/86. Milan Jevtovic, Bror Blume/63. Benjamin Hvidt, Jon Dagur Thorsteinsson/63. Albert Grønbæk Erlykke - Patrick Mortensen/86. Alexander Ammitzbøll

Dommer: Peter Kjærsgaard

Advarsler: Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Casper Højer Nielsen, AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce