Annonce
Aarhus

Kamp mod legionella: Vandrørene er gennemskyllet på skoler og børneinstitutioner

Ved genåbningen af skoler og daginstitutioner i Aarhus var der fokus på risikoen for høje forekomster af legionellabakterier i vandet. Legionella trives godt i lunt og stillestående vand, og det var der masser af under nedlukningen af skoler, børnehaver og andet. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
I forbindelse med genåbningen af skoler og børneinstitutioner har Aarhus Kommune haft fokus på at eliminere risikoen for legionellabakterier i vandet. Kommunen fulgte en central anbefaling, der blev formidlet af Kommunernes Landsforening.
Annonce

AARHUS: Der bør ikke være for høje forekomster af legionellabakterier i vandet på skoler og børneinstitutioner i Aarhus.

En stor del af skolerne og institutionerne stod ganske vist stille under nedlukningen i forbindelse med corona-krisen. Det er lig stillestående vand i rørene, og den slags giver optimale levevilkår for legionellabakterier.

Men under arbejdet med genåbningen af skoler og daginstitutioner har Aarhus Kommune fokuseret på at eliminere risikoen for, at legionellabakterier ender i drikkekrus, badefaciliteter og lignende.

- I forbindelse med genåbningen har vi fulgt anbefalingerne fra interesseorganisationen for vand og spildevand, DANVA, udsendt af Kommunernes Landsforening. Anbefalingerne går på, at vandinstallationen i de bygninger der ikke har været i brug, skal skylles godt igennem, inden genåbning, forklarer Tina Degn Rasmussen, kontorchef ved Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Anbefalingerne går på, at vandinstallationen i de bygninger der ikke har været i brug, skal skylles godt igennem, inden genåbning.

Tina Degn Rasmussen, Aarhus Kommune

Annonce

Vigtige gennemskylninger

På skoler og daginstitutioner har kommunen i henhold til anbefalingerne skyllet vandinstallationerne i gennem.

På hver adresse er det gjort ved at åbne alle vandhaner, der bruges til drikkevand og lade vandet løbe, indtil temperaturen er konstant. Det samme er sket i eventuelle baderum.

I baderummene har kommunens folk også afmonteret bruseslanger for at tømme dem for vand og mulige legionellabakterier.

I fem administrationsbygninger har Aarhus Kommune konstateret for høje forekomster af legionella i vandet.

Det er sket i forbindelse med genåbningen af Aarhus og resten af Danmark. Den betyder, at Aarhus Kommunes administrationsbygninger åbner på tirsdag.

Brusere er et godt levested for legionellabakterier. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Annonce
Aarhus

Kør forsigtigt: Det kan være glat

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce