Annonce
Skanderborg Håndbold

Kampanalyse: Skanderborg er ikke langt fra at være 'best of the rest'

Nikolaj A. Nielsen fik masser af minutter på banen i begge ender, hvor både ham og Mads Kalstrup til sidst spillede sammen. Foto: Ole Nielsen.

HÅNDBOLD: Det blev et 31-25-nederlag mod Bjerringbro-Silkeborg i den utrolig flotte Jysk Arena. Men Skanderborg har alligevel ære af en kamp, hvor meget - læs: næsten alt - gik mod dem.

Marcus Mørk kom slet ikke på banen, for han var skulderskadet, selvom han sad på bænken. Matthias Smed blev udvist i første halvleg for en sen tackling, og i anden halvleg blev også Kristian Bonefeld præsenteret for det røde kort efter tre udvisninger á to minutter. Det var med andre ord de to spillere, der havde som opgave at dække midten i defensiven, der begge måtte undværes efter Bonefelds røde kort med 17 minutter igen.

Og så måtte også Morten Kirk Olesen humpe i omklædningsrummet med 12 minutter igen. Han blev revet ned i noget, der lignede et åbenlyst frikast midt i et angreb, der kunne have ført til en udligning. Det blev ikke dømt, Jesper Nøddesbo hang i den anden ende og scorede sikkert. En mulig udligning blev i stedet et forspring på to mål.

Pointen er, at selv på en dag, hvor en hel del forskellige ting går imod en, formår holdet alligevel at byde herrehåndboldligaens mest scorende hold i BSH op til dans. I starten af anden halvleg havde Skanderborg-mandskabet klart overtaget. Forsvaret stod i store dele godt, Cornelius Kragh og Morten Balling kom til gode afslutninger, og da Mike Haack kom ind på højrefløjen, spillede han en af sine bedste kampe i sæsonen.

Hvis Skanderborg spiller på den måde, bliver det ikke ved med at give nederlag som i dag. Det kommer til at give sejre, og så er holdet meget tættere på top fire end en ottendeplads.

Annonce
Sportsjournalist Mathias Hansen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce