Annonce
Håndbold

15 minutter fra forløsende resultat: Skanderborg er stadig nedrykningsfavorit

Sidsel Mejlvang sled og slæbte i offensiven, men især også i defensiven, hvor hun kampen igennem dækkede flot op. Arkivfoto: Ole Nielsen.

HÅNDBOLD: Jeg må beklage helt ufatteligt meget over for de skanderborgensere, der tror på jinx-begrebet. Den overtroiske tanke om, at man kan tale om noget godt, før det er sket, hvorefter man med sine blotte ord er med til at ødelægge det.

Jeg tror selv på jinx. Jeg fortæller for eksempel aldrig om de odds, jeg spiller på nede i kiosken søndag formiddag. I hvert fald ikke før de er gået hjem. Jeg ved da godt, at jinx-begrebet er noget vrøvl, men det eksisterer alligevel. Og det må bare gøre min undskydning til Skanderborg Håndbold endnu større.

For jeg var begyndt at skrive denne kampanalyse, da der manglede seksten minutter af lørdagens kamp mod Randers. Skanderborg var ved at skabe overraskelsen, var foran med seks scoringer og var klart det bedste hold på banen. Men i det sidste kvarter gik alt galt, og Skanderborg tabte med to. 23-21.

Jeg havde skrevet om, hvordan de to point var livsnødvendige i den frygtelige nedrykningskamp, hvor et hold rykker direkte ned efter grundspillets 26 runder. Hvordan sejren nu betød, at Skanderborg var foran EH Aalborg i tabellen - og oven i købet med en indbyrdes sejr mod netop Aalborg, der ville betyde, at hvis de to hold havde samme pointantal efter 26 kampe, kunne Skanderborg faktisk tillade sig at tabe med tre mål i den næstsidste spillerunde, hvor de mødes igen. Så ville Aalborg være dårligst af de to hold, og Skanderborg ville i første omgang være reddet.

I stedet blev lørdagens kamp nu en historie om et hold, der med 15 minutter tilbage af kampen forkrampede. Sejre er ikke noget, der hænger på træerne, hvis man er i bunden af damehåndboldligaen. Skanderborg har efter de første 15 kampe blot vundet to. Den vindende følelse, man gerne skal mærke i kroppen så ofte som overhovedet muligt, er næsten et fremmedlegeme for de grønblusede skanderborgensere.

I stedet for en sejr, der i den grad havde spillet Skanderborg væk fra rollen som nedrykningsfavorit, kom der et nederlag, der nu forstærker, at nedrykningskrigen kommer til at vare helt indtil sidste grundspilsrunde.

Så derfor - undskyld Skanderborg. Jeg burde vide bedre.

Den vindende følelse, man gerne skal mærke i kroppen så ofte som overhovedet muligt, er næsten en fremmedlegeme for de grønblusede skanderborgensere.
Sportsjournalist Mathias Hansen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce