Annonce
Skanderborg Håndbold

Kampanalyse: To point og en sejr som et par af modstanderne ikke kan få

Jonas Samuelsson sendte fire scoringer i nettet mod Kolding. Foto: Ole Nielsen.

HÅNDBOLD: I den her vanvittigt tætte herrehåndboldliga er det selvsagt vigtigt at slå de modstandere, der må forventes at ende under ens eget hold.

Kolding er sådan et hold.

Og nu tør jeg godt vove pelsen helt og sige, at det her Kolding-hold ikke er godt nok til en plads i slutspillet. Mod Skanderborg mandag aften fik koldingenserne et nederlag på 35-29 i en kamp, hvor Skanderborg var bedre, end cifrene viser.

Skanderborg var foran med tre til pause i en første halvleg, hvor det kun var godt stregspil og enkelte gode afslutninger fra højre fløjen Andreas Flodman, der holdt Kolding inde i kampen. De grønblusedes bagspillere havde noget nemmere ved at komme igennem Kolding-forsvaret end omvendt. Men stregspillerne var stærke for Kolding, og de to tunge herrer i Benjamin Pedersen og Alexander Morsten gjorde, at holdet var inden for sejrsafstand.

I anden halvleg væltede målene ind i begge ender, men selvom Kolding i hele halvlegen spillede 7-mod-6 med to stregspillere, vandt Skanderborg også den halvleg sikkert og spillede med godt tempo i den offensive del.

Kolding er ikke et hold, der går i slutspillet. Derfor skal de slås. Det må være moralen i en liga, hvor der er et væld af fifty-fifty-kampe. Men Kolding har samtidig slået både Mors-Thy og Ribe-Esbjerg, som er to af de hold, Skanderborg kommer til at kæmpe med om at tage en af de sidste pladser i top otte.

Dagens sejr giver med andre ord to point, som Mors-Thy og Ribe-Esbjerg ikke kan få fat i. De to point kan meget vel afgøre, hvem der skal i top otte, og hvem der ikke skal.

Annonce
Sportsjournalist Mathias Hansen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];