Annonce
Debat

Kampen for ligestilling: Lad os tage den sammen, mænd og kvinder

"Hvis sexisme skal være en debat, der ikke skaber en større splittelse mellem kønnene, men i stedet samler dem i kampen om ligevægt, bliver man også nødt til at høre mændene i denne debat. Der har været alt for lidt fokus på mændenes udlægning af historien", skriver Tenna Røberg. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Me too-bølgen har for alvor ramt Danmark igen, efter at Sofie Linde stod frem med sin historie til Zulu Comedy Galla. Den 7. oktober trak Morten Østergaard sig som leder af Radikale Venstre efter krænkelsessagen af kollega Lotte Rod.

Under hele debatten er hundredvis af sager kommet frem i lyset.

Denne heksejagt på sager, der i flere tilfælde ligger årtier tilbage, skader måske i virkeligheden det, som det hele handler om. Nemlig ligestilling mellem kønnene. Vi drukner simpelthen debatten i tom snak om et kulturelt opgør med noget, vi ikke helt kan definere, hvad er. Det ender i enkeltsager og handler mere om hvem end hvorfor.

Annonce


Sexisme skal hverken ties ihjel, bagatelliseres eller overdrives til en grænse, hvor man ikke kan omgås det andet køn. Nej, det skal løftes sammen mellem kønnene. Det hjælper ikke at skabe en "os eller dem-kultur". Vi skal i stedet skabe ligestilling ved at gøre det sammen.


Vi er så glade for ligestilling mellem kønnene, og at kvinder skal have samme rettigheder som mænd. Selvfølgelig! Her påstår jeg så, at retorikken i sexismedebatten skader kampen for ligestilling mere, end den gavner den. For hvor er mændene i denne debat? De står på den modsatte side af kløften som "de forfærdelige krænkere".

Hvis sexisme skal være en debat, der ikke skaber en større splittelse mellem kønnene, men i stedet samler dem i kampen om ligevægt, bliver man også nødt til at høre mændene i denne debat. Der har været alt for lidt fokus på mændenes udlægning af historien og på den mand, der har følt sig krænket af en stærk kvinde. Det kan ikke passe, at der ikke sidder mænd derude og føler, at de har oplevet episoder på lige fod med kvindernes. De skal da også høres!

Grænsen for en krænkelse er op til den enkelte, men det gælder vel begge sider? For hvis det kun er kvinder, der får skabt et forum, hvor det er accepteret at bringe et så vigtig emne op, så er der ikke skabt ligestilling, men i stedet ulighed mellem kønnene.

Sexisme skal hverken ties ihjel, bagatelliseres eller overdrives til en grænse, hvor man ikke kan omgås det andet køn. Nej, det skal løftes sammen mellem kønnene. Det hjælper ikke at skabe en "os eller dem-kultur". Vi skal i stedet skabe ligestilling ved at gøre det sammen.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Et konservativt blik på sundhedsområdet: Vi må forlange læger nok og behandling til tiden

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce