Annonce
Debat

Kampen for ligestilling: Lad os tage den sammen, mænd og kvinder

"Hvis sexisme skal være en debat, der ikke skaber en større splittelse mellem kønnene, men i stedet samler dem i kampen om ligevægt, bliver man også nødt til at høre mændene i denne debat. Der har været alt for lidt fokus på mændenes udlægning af historien", skriver Tenna Røberg. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Me too-bølgen har for alvor ramt Danmark igen, efter at Sofie Linde stod frem med sin historie til Zulu Comedy Galla. Den 7. oktober trak Morten Østergaard sig som leder af Radikale Venstre efter krænkelsessagen af kollega Lotte Rod.

Under hele debatten er hundredvis af sager kommet frem i lyset.

Denne heksejagt på sager, der i flere tilfælde ligger årtier tilbage, skader måske i virkeligheden det, som det hele handler om. Nemlig ligestilling mellem kønnene. Vi drukner simpelthen debatten i tom snak om et kulturelt opgør med noget, vi ikke helt kan definere, hvad er. Det ender i enkeltsager og handler mere om hvem end hvorfor.

Annonce


Sexisme skal hverken ties ihjel, bagatelliseres eller overdrives til en grænse, hvor man ikke kan omgås det andet køn. Nej, det skal løftes sammen mellem kønnene. Det hjælper ikke at skabe en "os eller dem-kultur". Vi skal i stedet skabe ligestilling ved at gøre det sammen.


Vi er så glade for ligestilling mellem kønnene, og at kvinder skal have samme rettigheder som mænd. Selvfølgelig! Her påstår jeg så, at retorikken i sexismedebatten skader kampen for ligestilling mere, end den gavner den. For hvor er mændene i denne debat? De står på den modsatte side af kløften som "de forfærdelige krænkere".

Hvis sexisme skal være en debat, der ikke skaber en større splittelse mellem kønnene, men i stedet samler dem i kampen om ligevægt, bliver man også nødt til at høre mændene i denne debat. Der har været alt for lidt fokus på mændenes udlægning af historien og på den mand, der har følt sig krænket af en stærk kvinde. Det kan ikke passe, at der ikke sidder mænd derude og føler, at de har oplevet episoder på lige fod med kvindernes. De skal da også høres!

Grænsen for en krænkelse er op til den enkelte, men det gælder vel begge sider? For hvis det kun er kvinder, der får skabt et forum, hvor det er accepteret at bringe et så vigtig emne op, så er der ikke skabt ligestilling, men i stedet ulighed mellem kønnene.

Sexisme skal hverken ties ihjel, bagatelliseres eller overdrives til en grænse, hvor man ikke kan omgås det andet køn. Nej, det skal løftes sammen mellem kønnene. Det hjælper ikke at skabe en "os eller dem-kultur". Vi skal i stedet skabe ligestilling ved at gøre det sammen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favorit spisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Det er tid til at sikre sundhed og foreningssport i Aarhus: Kære politikere, I risikerer, at lokale ildsjæle brænder ud

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce