Annonce
AGF

Kampen kort: AGF er i semifinalen, trådte henover Esbjerg

Mustapha Bundu boltrede sig i den grad på Blue Water Arena tirsdag aften. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.
Annonce

FODBOLD: Marstal/Rise, VSK Aarhus, OB.

Og nu Esbjerg.

AGF er i pokalsemifinalen efter tirsdagens kvartfinalesejr på 4-1 på Blue Water Arena.

Mustapha Bundu blev dagens mand i den let oprørte fiskesovs, idet sierraleoneren stod for de to første århusianske scoringer. Bror Blume ville også lege med, stod bag de to sidste af slagsen.

Det kunne snildt være endt med en endnu større AGF-sejr, for gæsterne sad på opgøret fra første fløjt, ville det tydeligvis mest, spillede sig igen og igen til overtalsmuligheder inde på esbjergensernes banehalvdel.

Og ja, så var de skarpest foran kassen, når det gjaldt.

Cheftræner David Nielsen stillede i absolut stærkeste opstilling, og underbyggede dermed på bedste vis egne udmeldinger op til opgøret om, at han, spillerne, klubben vægter pokalturneringen med højeste prioritet.

Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Patrick Mortensen, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard og Jon Dagur Thorsteinsson var alle med fra start – helt ud af truppen var gledet Kasper Lunding og Kevin Diks, der ellers begge startede på banen i den seneste Superligakamp mod Hobro.

Og det kunne ses, at det var ’A-kæden’, der var på græs ude på vestkysten. Tingene hang sammen defensivt som offensivt. Allermest før pausen.

Gæsterne var foran med 2-0 efter de første 45 minutter. Allerede i det 10. minut fandt Bundu første gang vej til netmaskerne, da han med en kølig inderside udplacerede Vito Mannone i Esbjerg-målet. Og inden der var gået en halv time satte den sprælske kantspiller endnu et stød ind, da han efter nye fumlerier i hjemmeholdets forsvar kunne hjælpe bolden det sidste stykke indover stregen.

Så var den havbars afskællet. Næsten da.

For Esbjerg bed fra sig her og der, Rafal Kurzawa ramte overliggeren direkte på hjørnespark, og William Eskelinen blev også tvunget ud i et par af de mere seværdige redninger. AGF var fortsat i kontrol, jo jo, finske Joni Kauko reducerede efter en times spil, men Bror Blume slog straks tilbage, bragte igen de røde bluser foran med to.

AGF vadede faktisk i chancer i anden halvleg: Patrick Mortensen, Jon Dagur Thorsteinsson og Bror Blume havde alle på hver deres vis brændt oplagte muligheder.

De sidste 25 minutter blev kampen og semifinalepladsen kørt sikkert hjem. Det var ikke prangende efter pausen, AGFerne smed noget af den koncentration, der havde været så udslagsgivende i første halvdel, men det var alligevel nok til at være klart bedre i alle spillets facetter. Også selvom hjemmeholdet med ti minutter tilbage ramte stolpen. Kort før tid gjorde Blume det til slutresultatet.

Mustapha Bundu, Alexander Munksgaard, Mustafa Amini og Bror Blume var de mest lysende AGF-profiler denne aften, men de tvar generelt en gedigen, professionel holdpræstation, der sikrede videre avancement.

Lidt malurt var der dog også i bægeret eftersom både Frederik Tingager og Mustapha Bundu måtte lade sig udskifte med skader.

Nå, AGF ligger klar i semifinale-bowlen, når der torsdag aften trækkes lod. Én kamp fra en finale, er de flokken fra Fredensvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce