x
Annonce
AGF

Kampen kort: AGF er i semifinalen, trådte henover Esbjerg

Mustapha Bundu boltrede sig i den grad på Blue Water Arena tirsdag aften. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

FODBOLD: Marstal/Rise, VSK Aarhus, OB.

Og nu Esbjerg.

AGF er i pokalsemifinalen efter tirsdagens kvartfinalesejr på 4-1 på Blue Water Arena.

Mustapha Bundu blev dagens mand i den let oprørte fiskesovs, idet sierraleoneren stod for de to første århusianske scoringer. Bror Blume ville også lege med, stod bag de to sidste af slagsen.

Det kunne snildt være endt med en endnu større AGF-sejr, for gæsterne sad på opgøret fra første fløjt, ville det tydeligvis mest, spillede sig igen og igen til overtalsmuligheder inde på esbjergensernes banehalvdel.

Og ja, så var de skarpest foran kassen, når det gjaldt.

Cheftræner David Nielsen stillede i absolut stærkeste opstilling, og underbyggede dermed på bedste vis egne udmeldinger op til opgøret om, at han, spillerne, klubben vægter pokalturneringen med højeste prioritet.

Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Patrick Mortensen, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard og Jon Dagur Thorsteinsson var alle med fra start – helt ud af truppen var gledet Kasper Lunding og Kevin Diks, der ellers begge startede på banen i den seneste Superligakamp mod Hobro.

Og det kunne ses, at det var ’A-kæden’, der var på græs ude på vestkysten. Tingene hang sammen defensivt som offensivt. Allermest før pausen.

Gæsterne var foran med 2-0 efter de første 45 minutter. Allerede i det 10. minut fandt Bundu første gang vej til netmaskerne, da han med en kølig inderside udplacerede Vito Mannone i Esbjerg-målet. Og inden der var gået en halv time satte den sprælske kantspiller endnu et stød ind, da han efter nye fumlerier i hjemmeholdets forsvar kunne hjælpe bolden det sidste stykke indover stregen.

Så var den havbars afskællet. Næsten da.

For Esbjerg bed fra sig her og der, Rafal Kurzawa ramte overliggeren direkte på hjørnespark, og William Eskelinen blev også tvunget ud i et par af de mere seværdige redninger. AGF var fortsat i kontrol, jo jo, finske Joni Kauko reducerede efter en times spil, men Bror Blume slog straks tilbage, bragte igen de røde bluser foran med to.

AGF vadede faktisk i chancer i anden halvleg: Patrick Mortensen, Jon Dagur Thorsteinsson og Bror Blume havde alle på hver deres vis brændt oplagte muligheder.

De sidste 25 minutter blev kampen og semifinalepladsen kørt sikkert hjem. Det var ikke prangende efter pausen, AGFerne smed noget af den koncentration, der havde været så udslagsgivende i første halvdel, men det var alligevel nok til at være klart bedre i alle spillets facetter. Også selvom hjemmeholdet med ti minutter tilbage ramte stolpen. Kort før tid gjorde Blume det til slutresultatet.

Mustapha Bundu, Alexander Munksgaard, Mustafa Amini og Bror Blume var de mest lysende AGF-profiler denne aften, men de tvar generelt en gedigen, professionel holdpræstation, der sikrede videre avancement.

Lidt malurt var der dog også i bægeret eftersom både Frederik Tingager og Mustapha Bundu måtte lade sig udskifte med skader.

Nå, AGF ligger klar i semifinale-bowlen, når der torsdag aften trækkes lod. Én kamp fra en finale, er de flokken fra Fredensvang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce