Annonce
AGF

Kampen kort: AGF festede til sølv men må nøjes med bronze

AGF modtog bronzemedaljer efter nederlaget til Brøndby. Foto: Axel Schütt
Annonce

Det kan være svært at nøjes med hovedretten når du har fået et glimt af desserten.

Søndag gik det som skeptikerne havde forudset. FC København besejrede hjemme FC Nordsjælland og dermed havde AGF ingen chance for at overhale dem på andenpladsen.

Det faktum til trods, så forsøgte AGF-spillerne til det sidste at udligne Brøndbys 1-0-føring i dét, der endte som et nederlag på Ceres Park.

Det er ellers kun en uge siden, at AGF spillede sig op på andenpladsen i Superligaen med en sejr over FCK, men det uafgjorte resultat i Farum onsdag blev dyrt.

Og lige lidt hjalp det i den sidste ende, da AGF ikke selv kunne slå Brøndby.

Dermed endte medaljefesten med en underlig bismag. For første gang i 23 år fik en AGFer hængt noget om halsen. Det er en præstation, der er værd at fejre. Fordi der er gået så længe, og fordi spillerne i 36 kampe har bevist, at de har været Danmarks tredje bedste hold.

Det må både de og Aarhus godt være stolte af.

Og det endte da også med store klapsalver og jubelbrøl da spillerne gik æresrunde på Ceres Park.

Der var ellers nogle minutter hvor de 8.500 tilskuere på Ceres Park troede på, at bronze rent faktisk blev til sølv.

Stadion eksploderede da FC Nordsjælland udlignede til 1-1 i Parken. Og da AGF samtidig pressede på for at komme foran, kunne folk smage sølvet igen.

Efter en første halvleg med store chancer i begge ender - især Brøndbys Mikael Uhre burde have scoret, mens AGF skulle have haft et straffespark - overtog AGF kampen i anden halvleg.

Det ene angreb efter det andet bølgede op mod gæsternes mål. Og efter en god time troede langt hovedparten, at det forløsende mål var blevet scoret.

AGFs bedste, Sebastian Hausner, headede et indlæg ind bag Marvin Schwäbe. Kun få havde set linjevogterens hejste flag. Offside.

Igen kom den der smag i munden af hvilken fest, det kunne have været.

Få minutter senere løb Brøndby op i den anden ende og scorede et flot mål. Jeppe Lindstrøm afsluttede Lasse Vigens fine indlæg. 1-0. Og da nyheden om, at FCK var kommet foran samtidig tikkede ind, druknede håbet om at få mere end bronze.

Men når du har ventet i 23 år så er det trods alt også noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce