x
Annonce
AGF

Kampen kort: AGF krigede tre point hjem i det gule regnvejr

Masser af nærkampe, masser af luftdueller var på menuen mandag aften i Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF fik en perfekt start på foråret, nappede alle tre point mod hjemmebanestærke AC Horsens, der inden mandagens opgør ikke havde tabt i Superligaen siden 26. august på eget græs.

Det lavede Patrick Mortensen og Casper Højer Nielsen om på: De stod for de århusianske scoringer i 2-1-sejren.

En hårdt tilkæmpet én af slagsen, men kan det næsten være anderledes en våd, fedtet februar-aften i Horsens? Det er svært at forvente mere af det kunstneriske udtryk.

AGF stillede til start uden Mustafa Amini og Jon Dagur Thorsteinsson, der dog begge sad på bænken, og i stedet var der blevet plads til unge Benjamin Hvidt på den centrale midtbane, mens Jakob Ankersen efter en stærk opstart var den foretrukne på venstrekanten.

Efter horsensianernes tennis-nederlag i Farum i deres første kamp, kunne det måske forventes, at de gule trøjer kom ud til opgøret mod ligaens nummer tre med bøjede hoveder og gele i knæene. Det var nu ingenlunde tilfældet.

Bo Henriksens spillere kløede på fra første sekund, kastede sig med tro på tingene ind i alle dueller og sendte masser af høje bolde op mod deres to frontangribere. Og da AGFerne ikke fik fat i håndtaget til deres spil, blev indledningen, ja, første halvleg generelt en rodet, uskøn affære.

Men gæsterne kom foran efter et kvarter, da Mustpha Bundu ude fra højre fandt Patrick Mortensen med en tværpasning. 1-0.

Hjemmeholdet var farligst på dødbolde, dem kom de frem til en håndfuld af i denne periode, og efter Bundu havde reddet et forsøg fra Malte Kiilerich på stregen, fandt forsvarsspilleren ti minutter senere vej til netmaskerne, da han headede et hjørnespark i kassen til udligning. Lidt ud af ingenting, men heller ikke decideret ufortjent. Bror Blume ramte overliggeren på et saksespark.

Efter pausen kom der mere snit over AGFs spil med bolden – og de kreerede hurtigt flere muligheder. Blume og Mortensen manglede dog skarphed. Men Casper Højer Nielsen udnyttede trods alt overtaget med sin scoring i det 55. minut. Herfra virkede det til, at århusianerne var i kontrol, men det var de nu ikke helt. "Den gule fare" pressede hidsigt på i slutfasen og kom frem til et par kæmpe muligheder. Mustafa Amini kom på banen og fik 29 minutter, og var med til at sikre og krige de tre point hjem, der bringer AGF på 39 point – fire point mere end nærmeste forfølger, Brøndby, på fjerdepladsen.

Foråret er åbnet, klar til at blomstre, for det var ikke nogen nem opgave, der blev løst i nede ad E45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Annonce