Annonce
AGF

Kampen kort: AGF moste Farum-flokken på fysikken

Solid tilfredshed i AGF-lejren efter 2-1-sejren over FC Nordsjælland.
Annonce

AGF har sat sig tonstungt på den tredjeplads i Superligaens mesterskabsslutspil.

Onsdag aften satte århusianerne nemlig de formodet værste konkurrenter til netop den placering, FC Nordsjælland, på plads i solen på Ceres Park foran de 300 særligt indbudte tilskuere. To scoringer lige inden pausen lagde grunden til sejren på 2-1, tre point, der udbyggede tabel-føringen ned Brøndby til otte af slagsen, ni point til FCN.

Efter den offensivt aldeles tamme omgang i Brøndby, var der her et helt andet bid, en udtalt skarphed over AGF-mandskabet, der nok brændte chancer, men dog kendte dets besøgelsestid. Jakob Ankersen og Patrick Mortensen satte navn på scoringerne, der begge havde Mustapha Bundu som bagmand.

AGF måtte til opgøret mod de rapfodede nordsjællændere undvære anfører Nicklas Backman, der udgik i slutfasen af søndagens nullert i Brøndby med en skade. Det gav i stedet plads til unge Sebastian Hausner i det centrale forsvar ved siden af Frederik Tingager. Og ellers var der genvalg til Benjamin Hvidt på midtbanen, Ankersen på venstrekanten, og altså Bundu tilbage i startopstillingen.

Det gav noget fysisk power og masser af meter. Og kampplanen blev holdt: Bare lad dem spille, så sætter vi presset ind på de  rigtige tidspunkter og satser så ellers på hurtigeomstillinger.

Allerede efter syv minutters spil burde hjemmeholdet have bragt sig i front, men Mustapha Bundu brændte i fri position på FCN-keeper Peter Vindahl Jensen og på riposten fik topscorer Patrick Mortensen to gange muligheden for at sparke boilden i kassen, men missede.

Gæsterne rammer overliggeren efter 21 minutter, men hjemmeholdet var generelt farligst: Jakob Ankersen var tæt inden sit føringsmål tæt på, men headede forbi, det samme var Casper Højer og Frederik Tingager.

Men det var i første halvlegs sidste ordinære minut, at spegepølsen blev krydret. En lynhurtig omstilling sendte Bundu afsted og han fandt en fremadstormende Ankersen, der sikkert eksekverede. Det var lige en tand for skarpt i smagen for Farum-flokken, der knap nåede at hoste færdigt før der igen var mål-alarm.

Denne gang nåede Patrick Mortensen først på endnu en fin Bundu-aktion, bang, 2-0.

Herefter, det vil sige i de sidste 45 minutter, var AGFerne i kontrol. og lukkede solidt og effektivt ned for det nordsjællandske småspilleri, og kunne ret beset selv have lavet flere mål. Det var gæsterne, der helt som forventet havde bolden mest - 60 procent af tiden - men det var AGFerne, der lignede landet p.t. tredjebedste fodboldhold. Og ja, de reducerede til slutresultatet i det 89. minut, men det var ren kosmetik. Sejren var der aldrig tvivl om.

Eneste minus: Mustapha Bundu måtte udgå med en skade kort efter pausen. Er det corona-pausen, der begynder at ramme flere spillere nu?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce