x
Annonce
AGF

Kampen kort: AGF skvattede igen foran Silkeborg

Mustafa Amini og de øvrige AGFere stod ikke godt nok fast på kunstgræsset i Silkeborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Brødtekst

Så har AGF præsteret at tabe til Silkeborg to gange i indeværende sæson.

Først foran mere end 22.000 tilskuere i Aarhus – og mandag aften blev det igen til tre fuldfede point til Kent Nielsens unge flok fra Søhøjlandet: Denne gang på et fuldstændigt mennesketomt stadion, fodbold-Danmark i corona-karantæne, og et groggy AGF-mandskab, der ellers med en sejr stort set kunne have sikret sig den der plads i top seks, der er blevet ævlet, talt, drømt om i så mange år efterhånden.

Men AGF stemplede aldrig for alvor ind, selvom de sådan set spillede sig frem til rigeligt med chancer, også flere store af slagsen, men hverken Patrick Mortensen, Jakob Ankersen eller Nicolai Poulsen var skarpe nok i den tamme atmosfære.

I det hele taget var der for mange udfald undervejs. Kasper Lunding ramte ikke meget rigtigt, Mustafa Amini var underligt fraværende, Bror Blume var blind passager og AGF-forsvaret afviste heller ikke ligefrem på imponerende vis.

Superligaens bundhold må altså siges at have taget på århusianerne - om det er den ene eller anden kulisse. Har nappet seks point i de to indbyrdes opgør.

2-1 vandt hjemmeholdet på Jysk Park. Junior Brumado og Nicolai Vallys stod for SIF-scoringerne. Den første efter en halvskidt clearing af Ankersen, der satte Jeppe Okkels op til skud, det helkiksede han så, men bolden endte for fødderne af Brumado, der med en kølig inderside kunne score sit første mål i Silkeborg-trøjen.

Og inden pausen blev det også 2-0. William Eskelinen reddede et skud fra kanten af feltet, Kasper Lunding snorksov og så stod Vallys helt på riposten.

AGF – manglede både Mustapha Bundu og Frederik Tingager – satte sig meget naturligt på begivenhederne i de sidste 45 minutter, fik da også reduceret til 1-2 på et straffespark af Patrick Mortensen, men det blev ikke til mere.

Silkeborgs Sven Crone fik rødt kort i kølvandet på det dømte straffespark, men AGF-overtallet varede ikke mange minutter, for så røg anfører Niklas Backman ud efter sit andet gule kort i opgøret: Han brokkede sig til dommer Benjamin Willaume-Jantzen over et ikke-dømt straffespark til gæsterne. Og så var det ti mod ti i de sidste ti minutter.

Det gav ny luft til ligaens agterlanterne, de holdt stangen hele vejen hjem, sikrede sæsonens blot tredje sejr – og altså den anden over AGF.

Dermed har AGF fortsat seks point ned til Randers FC på syvendepladsen. Et mandskab som århusianerne møder torsdag i den udsatte kamp, og hvad værre er: Her kommer de til at undvære Backman på grund af karantæne samt måske også Bundu, Tingager og Munksgaard. Sidstnævnte forlod opgøret før pausen med en hovedskade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce