Annonce
AGF

Kampen kort: AGF skvattede igen foran Silkeborg

Mustafa Amini og de øvrige AGFere stod ikke godt nok fast på kunstgræsset i Silkeborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce

Brødtekst

Så har AGF præsteret at tabe til Silkeborg to gange i indeværende sæson.

Først foran mere end 22.000 tilskuere i Aarhus – og mandag aften blev det igen til tre fuldfede point til Kent Nielsens unge flok fra Søhøjlandet: Denne gang på et fuldstændigt mennesketomt stadion, fodbold-Danmark i corona-karantæne, og et groggy AGF-mandskab, der ellers med en sejr stort set kunne have sikret sig den der plads i top seks, der er blevet ævlet, talt, drømt om i så mange år efterhånden.

Men AGF stemplede aldrig for alvor ind, selvom de sådan set spillede sig frem til rigeligt med chancer, også flere store af slagsen, men hverken Patrick Mortensen, Jakob Ankersen eller Nicolai Poulsen var skarpe nok i den tamme atmosfære.

I det hele taget var der for mange udfald undervejs. Kasper Lunding ramte ikke meget rigtigt, Mustafa Amini var underligt fraværende, Bror Blume var blind passager og AGF-forsvaret afviste heller ikke ligefrem på imponerende vis.

Superligaens bundhold må altså siges at have taget på århusianerne - om det er den ene eller anden kulisse. Har nappet seks point i de to indbyrdes opgør.

2-1 vandt hjemmeholdet på Jysk Park. Junior Brumado og Nicolai Vallys stod for SIF-scoringerne. Den første efter en halvskidt clearing af Ankersen, der satte Jeppe Okkels op til skud, det helkiksede han så, men bolden endte for fødderne af Brumado, der med en kølig inderside kunne score sit første mål i Silkeborg-trøjen.

Og inden pausen blev det også 2-0. William Eskelinen reddede et skud fra kanten af feltet, Kasper Lunding snorksov og så stod Vallys helt på riposten.

AGF – manglede både Mustapha Bundu og Frederik Tingager – satte sig meget naturligt på begivenhederne i de sidste 45 minutter, fik da også reduceret til 1-2 på et straffespark af Patrick Mortensen, men det blev ikke til mere.

Silkeborgs Sven Crone fik rødt kort i kølvandet på det dømte straffespark, men AGF-overtallet varede ikke mange minutter, for så røg anfører Niklas Backman ud efter sit andet gule kort i opgøret: Han brokkede sig til dommer Benjamin Willaume-Jantzen over et ikke-dømt straffespark til gæsterne. Og så var det ti mod ti i de sidste ti minutter.

Det gav ny luft til ligaens agterlanterne, de holdt stangen hele vejen hjem, sikrede sæsonens blot tredje sejr – og altså den anden over AGF.

Dermed har AGF fortsat seks point ned til Randers FC på syvendepladsen. Et mandskab som århusianerne møder torsdag i den udsatte kamp, og hvad værre er: Her kommer de til at undvære Backman på grund af karantæne samt måske også Bundu, Tingager og Munksgaard. Sidstnævnte forlod opgøret før pausen med en hovedskade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce