Annonce
AGF

Kampen kort: Det var drama med drama på, da iskold islænding og en langhåret polak sendte AGF i Europa

AGF's Jon Dagur Thorsteinsson brænder en kæmpe chance i Superliga Europa Playoff-kampen mellem AGF og AaB, på Ceres Park i Aarhus fredag den 28. maj 2021. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Hvilket drama!

AGF skal på europæisk mission på den anden side af sommerferie og EM-slutrude.

Fredagens sejr på samlet 5-3 til AaB i Europa Playoff-finalen på Ceres Park efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, solbeskinnet, udsolgt (8.083 tilskuere, red.), betyder, at det er århusianerne, der træder ind i kvalifikationen til den nystartede Conference League.

Annonce

Kamil Grabara blev den helt store helt. Polakken reddede tre af fire AaB-forsøg i straffesparks-legen - og da tre AGF-skytter samtidigt var skarpe, jamen, så endte alt jo godt for de hvide trøjer.

De første 120 minutter endte 2-2. Sved på panden til sidste sekund i sæsonen.

Hvad var det for en omgang?

Først: Ingen afskedskamp til Casper Højer Nielsen. Heller ingen Europa Playoff-finale til topscorer Patrick Mortensen.


Thorsteinsson , Diks, Jevtovic scorede. Gift Links brændte. Og Kamil Grabara nappede tre af fire af AaB-forsøg. Og så var der fest på tribunerne, æresrunde, sæsonen reddet på et hængende hår.


Begge AGF-profiler var på grund af respektive skader ukampdygtige til fredagens brag på Ceres Park mod AaB, det syvendebedste mandskab i Danmark i denne sæson - og dermed værdige til at spille slutkamp om europæiske billetter.

I fraværet af de to var det Alexander Ammitzbøll, der startede på toppen, mens Jesper Juelsgård rykkede ud i venstre forsvarsside og 19-årige Thomas T. Kristensen fik lidt af en ilddåb i det centrale forsvar ved siden af dagens AGF-anfører Sebastian Hausner.

Og til at begynde med lignede århusianerne ikke et hold, der savnede profilerne. AGFerne satte et tungt pres på en flok underligt vakkelvorne gæster, var først på bolden her og der, spillede mod mål, masser af energi, overskud.

Hjemmeholdet stod da også med alle muligheder på hånden for at lukke og slukke for spændingen i første halvleg, hvor de sad fuldstændigt på kampen, kom foran efter 18 minutter ved Bror Blume, og derudover kom frem til flere store chancer, de største til Alexander Ammitzbøll og Jon Dagur Thorsteinsson, men de blev begge brændt på det skammeligste. Her skulle kniven have været sat ind.

Superliga, Europa Playoff

AGF - AaB 1-1 (1-0) (2-2 efter forlænget)

Mål: 1-0 Bror Blume (20.), 1-1 Tom van Weert (69., straffespark), 1-2 Kasper Kusk (109.), 2-2 Jon Dagur Thorsteinsson (120., straffespark)

Straffesparkskonkurrence: 1-0 Jon Dagur Thorsteinsson. 1-0 Kasper Kusk (brændt). 2-0 Kevin Diks.

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Thomas Kristensen, Jesper Juelsgård (Daniel Arzani, 113.) - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke (Gift Links, 30.), Patrick Olsen (Milan Jevtovic, 105.), Bror Blume (Benjamin Hvidt, 96.), Jon Dagur Thorsteinsson - Alexander Ammitzbøll (Søren Tengstedt, 69.)

AaB (3-5-2): Jacob Rinne - Mathias Ross (Marcus Hennesbo, 61.), Rasmus Thelander, Daniel Granli - Kristoffer Pallesen (Frederik Børsting, 85.), Rufo (Tim Prica, 61.), Magnus Christensen (Pedro Ferreira, 85.), Iver Fossum (Oscar Hiljemark, 76.), Jakob Ahlmann - Tom van Weert (Martin Samuelsen, 99.), Kasper Kusk

Advarsler: Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson, Nicolai Poulsen, AGF. Mathias Ross, Kristoffer Pallesen, Marcus Hannesbo, Jacob Rinne, Pedro Ferreira, Martin Samuelsen, AaB

Dommer: Jens Grabski Maae

Tilskuere: 8.083 på Ceres Park

Men efter pausen var det så AaB, der overtog styringen, dem, der omfavnede turen ud i Europa. Og de fik udlignet på straffespark, jagtede det mest til sidst, men opgøret, intenst, hidsigt, dramatisk i en fantastisk kulisse røg ud i forlænget spilletid, hvor løjerne bare fortsatte med to mere og mere trætte mandskaber.

Der var chancer i begge ender, masser af lige ved og næsten, og pendulet svingede fra side til side. Masser elektricitet, ikke så meget kønt, poleret spil på den ellers perfekte plæne.

I den forlængede spilletid bragte Kasper Kusk AaB på sejrskurs, da han scorede til 2-1, men AGF fik bidt tilbage og tiltvang sig et straffespark efter VAR-gennemsyn og mildt pres fra tribunerne.

Der var hånd på bolden, og så tog Jon Dagur Thorsteinsson ansvar, bolden under armen, kølig islænding, udlignede til 2-2 i det 119. minut.

Ceres Park eksploderede. Og så var det ellers tid til straffesparkskonkurrence: Den vandt AGF.

Thorsteinsson , Diks, Jevtovic scorede. Gift Links brændte. Og Kamil Grabara nappede tre af fire af AaB-forsøg. Og så var der fest på tribunerne, æresrunde, sæsonen reddet på et hængende hår. Målsæningen indfriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce