Annonce
AGF

Kampen kort: Matte AGFere løb ind i effektive nordjyder

Topscorer Patrick Mortensen og resten af AGF-flokken kom ned på jorden igen efter den vilde sejr i Herning over FC Midtjylland. Fredag aften blev det til et 1-4-nederlag på eget græs til AaB.
AGF tabte fredag aften 1-4 på hjemmebane til AaB. Der var ikke energi til mere.
Annonce

FODBOLD: AGF formåede ikke at ride videre på bølgen efter søndagens mirakel-sejr over liga-duksen FC Midtjylland, tabte fredag aften 1-4 hjemme på Ceres Park til AaB.

Som i Herning: Ingen Mustapha Bundu, ingen Niklas Backman, ingen Mustafa Amini.

Og til fredagens opgør mod pokalfinalisterne AaB heller ingen Nicolai Poulsen, der - igen, igen - sad udenfor med karantæne. Derudover blev hollandske Kevin Diks foretrukket på højre back i stedet for Alexander Munksgaard.

Så ned på sekser-positionen med Benjamin Hvidt, og halløj, startdebut til 19-årige Albert Grønbæk Erlykke på Hvidts normale plads. Erlykke fik altså chancen efter et par vellykkede indhop i de seneste kampe - ikke mindst i det vilde comeback i Herning.

Umiddelbart betød det ikke det store. AGFerne lagde fra land med stor selvtillid, spillede bolden hurtigt rundt og det var i det hele taget et opgør, der lettede med det samme, da begge hold var mødt op for at spille mod mål - og ikke sidelæns eller bagud.

Hjemmeholdet virkede til at begynde med farligst, Jakob Ankersen var lige ved og næsten, Albert Grønbæk Erlykke sparkede forbi i fri position, og efter 35 minutter stak Jon Dagur Thorsteinsson en bold i dybden til Patrick Mortensen - AGF-topscoreren ramte ydersiden af den fjerneste stolpe med sin afslutning.

Det lugtede af sommer og mere til, men efter 38 minutter kom AaB så pludselig foran, da Rasmus Thelander alt, alt for nemt kunne hoppe op og stange et langt indkast ind bag en noget passiv AGF-målmand William Eskelinen.

To minutter senere stod AGF-defensiven så igen og snorksov på et indkast. Iver Fossum løb til uhindret baglinjen og fandt inde foran kassen en udækket Tom van Weert. Bum, 120 sekunder, et AGF-mandskab i tilsyneladende fin kontrol pludselig nede med to scoringer mod et indtil da harmløst AaB-hold.
Unødvendigt? Ja.

Og det blev værre endnu inden pausen. En ny dødbold, en returbold ud til Iver Fossum, der flugter ind i netmaskerne. 0-3. Nordjysk fredagsbar i Marselis-skoven.

Jakob Ankersen reducerede såmænd til 1-3 inden holdene dvaske i lummervarmen vandrede i respektive omklædningsrum for lige at snakke om tingene.

I anden halvleg forsøgte hjemmeholdet at levere endnu et episk comeback, men havde slet ikke samme energiniveau som søndag. Helenius og Links kom på banen for at ændre på tingene, førstnævnte havde to kæmpe chancer for at lave om på tingene, men ramte overliggeren og headede langt over anden gang. Og så fes luften ud af ballonen.

AaB kom på 4-1, vandt fortjent i Aarhus, fik en perfekt generalprøver på onsdagens pokalfinale. Hos AGF var der ikke meget at glæde sig over udover en flot præstation af 19-årige Erlykke. Chancerne var der, skarpheden manglede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce