Annonce
AGF

AGF-kampen kort: Der var mest snask på den århusianske brunsviger

Bror Blume har scoret til 2-1 mod OB. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce

Det var to af Superligaens aktuelt mest skarpe frontløbere, der tørnede sammen på Ceres Park søndag eftermiddag.

Både AGF's Patrick Mortensen og OB's tunesiske kraftkarl, Issam Jebali, mødte op til kamp med to liga-scoringer i sportstasken, og selvom det var sidstnævnte, der endte med at vinde den indbyrdes infight med to scoringer på dagen mod Mortensens ene, var det hjemmeholdet, der trak sig ud af de 90 minutter med tre point.

4-2 vandt AGF efter en på mange parametre helt lige kamp, men i forhold til skarpheden foran kassen, der excellerede århusianerne, kendte deres besøgelsestid, for der var mange muligheder i egen ende af banen, lidt for mange for et hold, der gerne vil slå på tromme for defensiv soliditet.

OB'erne mente efterfølgende, at det var et unfair resultat. Den lader vi bare stå.

Der var under alle omstændigheder noget for pengene for de kun lidt mere end 300 tilladte tilskuere på tribunerne. De fik en rigtig omgang 'indianerbold', frem og tilbage, felt til felt, offensive kvaliteter, der overtrumfede forsvarsmæssig kontrol. Og ja, gæsterne kom til mange halve og hele chancer, ramte blandt andet underkanten af overliggeren, men stribede brunsviger-atleter kom sig aldrig for alvor over den drømmestart, 19-årige Albert Grønbæk Erlykke serverede for sit hold efter fire minutters spil: Et hug med højrebenet helt op i det ene målhjørne.

Det første af mange flotte 'indian summer'-scoringer i opgøret.


Arbejdet på træningsbanen med et endnu stærkere offensivt udtryk, mere kvalitet i de afgørende situationer, har i den grad fået ben af løbe stærkt på i de tre første runder


Issam Jebali slog tilbage med pandebrasken kort efter, men op i den anden ende af banen igen, et fornemt mønsterangrab fra hjemmeholdet endte med ny AGF-føring, målscorer Bror Blume. Og blot et kvarter spillet.

En potent omgang? Jo tak.

Og det fortsatte. Efter pausen tiltvang OB sig et spillemæssigt overtag, pressede AGF-holdet langt tilbage, men der var fortsat nålestik den anden vej, og med tyve minutter tilbage på klokken blev der så hamret endnu en bold op i et målhjørne, Patrick Mortensen fra kanten af feltet, kynisk, skarpt.

Uretfærdigt? Næh. Det er fodbold.

Igen var der svar på tiltale fra brandvarme Jebali, der forinden havde misbrugt et par direktører, og så var opgøret atter helt åbent.

Men gæsterne formastede sig i deres iver til at give et frispark væk lige uden for eget felt, og det er en farlig gestus, når Casper Højer Nielsen er på banen. Venstrebacken satte punktum, smed endnu en kandidat ind i puljen til kampens flotteste scoring, indersiden, op i det fjerneste målhjørne. Og herfra kunne AGF krige de tre point hjem.

Arbejdet på træningsbanen med et endnu stærkere offensivt udtryk, mere kvalitet i de afgørende situationer, har i den grad fået ben af løbe stærkt på i de tre første runder: Ni scoringer, masser af åbninger, men også en smule bekymrende: Defensivt er der blevet lukket tilsvarende op for sluserne, ja, Jebali burde ret beset have scoret en fire stykker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce