x
Annonce
Sport

Kampen mod de mange udsving

Ribe-Esbjerg HH spiller træningskamp mod Århus Håndbold og vinder 31-29. Søren Tau, Ribe-Esbjerg HH (2) 19.08.2017. Århus Håndbold. Ribe-Esbjerg HH, resultat: 29-31. TræningskampFoto: OLE NIELSEN

Århus Håndbold har kæmpet for at finde et stabilt niveau igennem flere sæsoner og er efterhånden blevet kendt som holdet, der er svært at spå om. Der skal dog mere stabilitet til, hvis Erik Vejes tropper skal indløse billet til top otte, lyder

Håndbold: Det kræver ikke den store matematiske kunnen at finde frem til, hvor Århus Håndbold var sluttet i tabellen, hvis de ikke havde smidt dyrebare point til bundholdene i sidste sæson. Tre nederlag til Tønder, Skanderborg og Randers blev skæbnesvangert for Erik Vejes tropper, der for første gang siden sæsonen 2009/2010 missede slutspillet.

Udsagnet om, at du aldrig ved, hvor du har Århus Håndbold er blevet den gængse opfattelse i håndbold Danmark. Definitionen af et mandskab, der er frygtet af de fleste, fordi det har et tårnhøjt topniveau, men samtidig kan forfalde til noget forfærdeligt makværk, hvis kollektivet falder sammen, som man blandt andet oplevede i de førnævnte kampe sidste år.

Et tema, der også har fyldt en del i optakten til den nye sæson, som begynder lørdag på udebane mod Nordsjælland. En af de kampe, der skal kaste to point af sig, hvis århusianerne vil bide sig fast i top otte igen.

- Vi har haft nogle blandede resultater i vores optakt. Når vi spiller godt, så ser det rigtigt spændende ud, men skal vi i slutspillet, så kræver det, at folk er klar og tændte hver eneste gang. Det, vi er faldet på, er, at når det ikke går godt, så har vi en tendens til at lukke os inde i os selv i stedet for at hanke op i hinanden og gå forrest. For når vi rammer niveauet, så ser det rigtig godt ud, siger venstrebacken Torben Petersen.

Han fortæller, at man op til sæsonen har haft teambuilding, hvor spillerne er blevet klogere på, hvordan de hver især opfatter hinanden og ikke mindst hvad der forventes. Et kursus, man kiggede lidt nærmere på efter et nederlag til Skanderborg i en træningsturnering i Skjern.

Få dage senere bankede man Sønderjyske i pokalturneringen på udebane. Et glimrende eksempel på, hvor store udsvingene kan være i den århusianske lejr.

- Det er ikke fordi folk ikke er klar til opgaven, men der skal ikke meget til, før korthuset vælter. I stedet for at finde sammen som hold og rejse os, så forsøger vi hver især at holde vores egen sti ren og ikke lave fejl. Men hvis folk stopper med at spille og ikke tør tage chancer, så dør det hele ligeså stille ud. Det er dér, at vi skal stå sammen og holde hinanden oppe, forklarer Torben Petersen.

En af de andre rutinerede navne på Århus Håndbolds mandskab, Fredrik Schilling, kender udmærket snakken om Århus-holdet, man aldrig ved hvor er håndboldmæssigt.

- Det er jo ikke kun i denne optakt, men over de seneste sæsoner, at det er blevet gængs at sige, at Århus Håndbold enten er det ene eller andet på dagen. Vi kan slå alle de gode hold, men vi kan også tabe til dem, der er placeret under os. Det er en kamp, som vi har kæmpet gennem lang tid, for at finde ud af, hvad der sker. Havde jeg forklaringen på det, så havde jeg formentlig Erik Vejes job i stedet for at spille fløj. Vi har talt en del om det her emne på holdet og jeg synes også, at vi kan se, at vi rykker os ligeså stille, men man skal huske på, at vi er et hold med mange unge spillere, der både skal lære om håndbold, livet og deres roller heri, siger Fredrik Schilling.

- Vi er meget bevidste om problemstillingen og er hele tiden opmærksom på problemet om hvordan vi samlet kan løse det. Det handler om, at der skal være nogen som går forrest, nogen man kan læne sig opad i pressede situationer. Rollemodeller. Selvom en spiller som eksempelvis Torben Petersen ikke er så gammel igen, så er han stadig en af de spillere, der har været her længst, og en af dem der skal træde frem. Vi har et ungt hold og derfor er en spiller som Robert Gunnarsson også rigtig vigtig for de unge mennesker i deres udvikling som mennesker og håndboldspillere. Hvorfor er de her? Hvad vil de have ud af at spille her og hvad kræver det? Men jeg synes vi rykker os hele tiden som hold. Det tager bare tid, siger fløjspilleren.

Lørdag tager han hul på en ny sæson, når Århus Håndbold på udebane møder Nordsjælland. En kamp, der kan vise sig at blive meget vigtig i sidste ende, selvom det blot er den første i en lang sæson.

- Når alt bliver gjort op til sidst, så kan det være den, der afgør det hele. Derfor skal vi også have en indstilling og en tilgang til kampen om, at den er ligeså vigtig som ottendedelsfinalen vi spillede i Sønderjyske. Vi har et bredere hold end vi nogensinde har haft herude, men vi er nødt til at få styr på, hvad der sker i vores hoveder, når det går galt. Finde frem til hvad vi kan gøre for at komme på ret køl igen. Hvad er det bedste som vi her især kan gøre? Vi har jo mange muligheder på det her hold. Det vigtigste er, at man tager ansvar. Løsningen er i hvert fald ikke, at man bare melder sig ud. Vi må bare sige, at vi er et hold, der skal være der 200 procent hver gang, for er vi ikke på vores max, så kan vi tabe til alle, siger Schilling.

Det er Torben Petersen enig i. Og selvom det har svinget i opstarten med resultaterne, så føler han, at parametrene peger i den rigtige retning.

- Vi er blevet et år ældre. Vi har mere erfaring og har mentalt rykket os som hold. Rammer vi dagen, har vi et rigtig godt hold, men vi ved også, at vores bundniveau er meget dårligt, så det er uden tvivl det mentale, der er nøglen for os. Vi, der er lidt ældre, skal tage endnu mere ansvar. Spillere som Peter Lund, Sebastian Henneberg og jeg selv. Vi skal gå forrest.

- Jeg tror, at vi kommer til at se mange hold, der slår hinanden på kryds og tværs. Derfor er det bare vigtigt, at vi vinder kampe som den i Nordsjælland. Vi så jo selv, hvor små marginaler, der kan afgøre det til sidst. Når der er så stort et midterfelt i rækken, så er det endnu vigtigere at have et stabilt niveau. Det hjælper ikke noget at spille en god kamp i BSV og vinde der, hvis du efterfølgende taber to gange til hold, som er under dig i tabellen, siger bagspilleren og understreger, at slutspillet er den officielle målsætning.

En målsætning, fløjspiller Schilling uddyber.

- Målsætningen koksede sidste år, men det er også et meget snævert nøgleøje at skulle igennem. Havde vi haft seks point mere, så var vi blevet nummer seks sidste år og så havde det pludselig været en godkendt sæson. Det er klart, at det ikke skal ske igen og vi har en klar målsætning om slutspil. Omvendt er der bare så mange gode hold og så skarp konkurrence, at der skal point og tænding til hver gang. Den enkelte kamp kan blive den afgørende til allersidst, lyder det fra Schilling.

Århus Håndbold

Århus Håndbolds placering i grundspillet i de seneste 10 sæsoner:2016/2017: 9

2015/2016: 3

2014/2015: 8

2013/2014: 7

2012/2013: 6

2011/2012: 8

2010/2011: 3

2009/2010: 10

2008/2009: 9

2007/2008: 2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Aarhus

Folkefesten er nu officielt aflyst: Der bliver ingen fejring af dronningen i år

Annonce