Annonce
Sport

Kampen om at være Aarhus' nummer to: Intensitet, kort og pragtmål

Morten Bundgaard Andersen fra Aarhus Fremad scorede de stribedes mål. Foto: Flemming Krogh

Brabrand Fodbold og Aarhus Fremad mødtes lørdag i 2. division. Et opgør, der ikke bare handlede om tre point, men også om hvem, der indtil næste gang kan kalde sig Aarhus' nummer to.

FODBOLD: Det er ikke bare et hvilket som helst opgør, når Brabrand og Aarhus Fremad mødes. Langt fra faktisk. På trods af, at begge hold spiller i 2. division, så gælder opgøret, hvem, der er nummer to i Aarhus. Aarhus næstbedste fodboldhold.

Igennem de senere år har Brabrand siddet på tronen, blandt andet efter, at de har spillet i 1. division. Men hvis man går endnu længere tilbage, var det Fremad, der var de næstbedste, og klart endda, da de spillede i Superligaen sidst i 90'erne.

Når dommerens fløjte lyder første gang i en fodboldkamp, kan alt det udenom dog være ligegyldigt. Så spiller man fodbold. 90 minutter plus det løse. Så må historie være historie. Vinderen skal findes. Byens nummer to udråbes.

Den nummer to blev dog ikke fundet lørdag eftermiddag, da de to hold tørnede sammen. Selvom opgøret havde intensitet, fight og masser af vilje frem ad banen. Men holdene scorede et mål hver, og så er det nu engang sådan i fodbold, at der ikke bliver fundet en vinder.

Annonce
Marcus Sloth Jørgensen fra Brabrand IF (8) havde kampens nok største chance, men sparkede over mål i overtiden. Foto: Ole Nielsen

Kort og clearing

På trods af, at det var et lokalopgør, var der inden kampen ikke en ond stemning, alle kender alle og er gode venner - eller sådan sagde de i hvert fald. For der blev stanget otte advarsler ud, og hvis dommeren havde lagt en mere human linje, havde det været endnu flere.

Spillemæssigt startede kampen ellers godt ud. De første minutter stod der Brabrand på, men ligeså langsomt åd Fremad sig mere ind i kampen. Jo længere tid der gik, jo mere var det de stribede, der dikterede spillet.

Midtvejs i halvlegen følte Brabrand sig snydt for et straffespark. En Fremad-forsvarsspiller ville cleare bolden ud af eget felt, men lige inden han ville ramme den, fik Anton Søjberg prikket til den. Det resulterede i, at det i stedet var Anton Søjbergs ben, der blev clearet. Dommeren mente ikke der var straffespark til stor forundring for de fleste fra Brabrands lejr.

Herefter var det Fremad, der havde de fleste angreb. Ingen af dem lykkedes dog. Ikke før fem minutter før pausen i hvert fald. Her fik Morten Bundgaard Andersen bolden udenfor feltet, men indenfor skuddistance. Det valgte han at udnytte. Han trykkede af, bolden ramte en Brabrand-spiller, snød Daniel Vinjegaard i Brabrand-buret og røg ind. 1-0 til Aarhus Fremad og de mange medcyklende Fremad-fans, der inden kampen var cyklet fra Riisvangen til Engdalsvej i fælles flok kunne bryde ud i jubel.

'Dem bliver der ikke lavet mange af'

Det så ud som om, Brabrands træner, Tom Søjberg, havde talt med store bogstaver i pausen. Hans spillere kom nemlig ud til anden halvleg med et andet udtryk. Pludselig var det dem, der dikterede og Fremad, der var trykket tilbage.

Først havde de en stor chance, efter Anton Søjberg havde brudt i gennem på venstresiden og forsøgt at score af to omgange, inden bolden landede foran Lasse Møberg, der bragede den i sidenettet fra tæt hold.

Kort efter kom udligningen så. Brabrand havde trykket på i de første ti minutter af 2. halvleg og pludselig havnede bolden for fødderne af Malte Færge Nielsen. Eller det gjorde den faktisk ikke helt. Den landede vel en fem-ti meter udenfor feltet og han var den, der stod tættest på. Det var sådan en, hvor alle tilskuere stiller sig op og råber SKYD! Det plejer spillerne så at gøre, fordi de drømmer om pragtmålet, men det går sjældent godt.

Det gjorde det dog lørdag. Han ramte den 'lige i røven' eller måske endda endnu bedre. Den strøg op i hjørnet, helt derop, hvor det kun er edderkopperne, der kan nå. Dermed var der udlignet til 1-1.

- Der må man godt nok tage hatten af, dem bliver der ikke lavet mange af i 2. division, sagde Morten Mølkjær, træner for Aarhus Fremad om målet efter kampen.

Tilfredse trænere

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, selvom der ellers var chancer til det. Fremad var farlige på kontraer, følte sig også snydt for et straffespark og var tæt på på hovedstød, mens Brabrand også havde flere chancer for at bringe sig foran. I dommerens tillægstid fik Kasper Hjørnegaard fra Fremad sit andet gule kort og dermed en billet til badet. Derfor lagde Brabrand et sidste tungt tryk mod Fremads mål.

De var da også tæt på at tage det hele til sidst. Først var Lasse Møberg ved selv at score direkte på hjørnespark og i kampens sidste sekund fik Marcus Sloth Jørgensen chancen på en løs bold efter et hjørnespark. Fra få meters afstand bragede han den dog op i træerne, der står bag det ene mål på Engdalsvej. 1-1 endte det og det havde begge trænere det egentlig fint med.

- Jeg er tilfreds med resultatet, vi ville selvfølgelig gerne have haft tre point. Jeg er specielt tilfreds med, den måde vi spiller kampen på i perioder. Men Brabrand er bare et stærkt hold. De lå nummer et og har gjort det godt indtil nu. Så synes jeg, det er stærkt, at vi tager herud og byder op til dans, sagde Morten Mølkjær efter kampen.

Hans kollega Tom Søjberg var også tilfreds.

- Vi er nødt til at være tilfredse. Vi brænder i overtiden en meter fra stregen - sparker den op i træerne, jeg ved ikke, hvordan det kan lade sig gøre, men når vi ser bort fra det, så synes jeg, at det er helt okay, sagde Tom Søjberg efter kampen.

Mål: Morten Bundgaard Andersen, Aarhus Fremad og Malte Færge Nielsen, Brabrand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce