Annonce
Sport

Kampen om førstepladsen: Bakken Bears tager imod Randers Cimbria til helt lige topopgør

Bakken Bears har torsdag mulighed for at tage førstepladsen i basketligaen. Arkivfoto: Kim Haugaard
Det står fuldstændig lige mellem de to klubber i indbyrdes opgør og pointscore, før de skal mødes for femte gang i sæsonen.

BASKETBALL: Bakken Bears har momentum for tiden. I sidste uge tog de to kæmpe stik med vigtigte sejre i FIBA Europe Cup mod Benfica og pokalfinalen mod Horsens IC. Torsdag aften tager de så imod topholdet i basketligaen Randers Cimbria i en kamp, der kan få afgørende betydning i kampen om førstepladsen.

De to hold har mødt hinanden fire gange denne sæson med to sejre til hver. Tre af kampene er til gengæld spillet i Randers. Ikke nok med at det står lige mellem de to klubber i indbyrdes opgør, så har de faktisk også scoret nøjagtigt lige mange point imod hinanden i de tidligere opgør. Så det er om noget en lige kamp, der venter.

Bakken Bears kan med en sejr komme "et nederlag foran" Randers Cimbria, dog med en kamp mindre spillet. Hvis det ender med nederlag torsdag aften, så mister bjørnene muligheden for selv at kunne afgøre kampen om førstepladsen

- Kampen er rigtig vigtig i forhold til at blive at blive nummer et i rækken, men i forhold til hvem, der ender med at vinde danmarksmesterskabet, der er den knap så vigtigt, siger cheftræner for Bakken Bears, Steffen Wich.

Randers Cimbria har hentet flere profiler ind i sommer - som topscorer Jonathan Jeanne, Josh Fortune og Corey Silverstrom, der alle har været med til at spille Randers i toppen af basketligaen. På trods af det, ser Steffen Wich ikke de enkelte profiler på holdene som det afgørende for kampen.

- Nøglen for os bliver energien og forsvaret. Vi skal være utroligt aggressive og prøve at spille på bjørne-måden. Vi elsker at spille mod Randers og vi tabte jo sidste gang, så vi er meget opsatte på kampen, siger Steffen Wich.

Opgøret mellem Bears og Cimbria tippes i gang torsdag aften kl. 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce