Annonce
Byudvikling

Kampen om forme folkepark er i gang

Odder Kommune har haft besøg af tre arkitektteams, der skal konkurrere om at lave det bedste bud på en bypark på rådhusets parkeringsplads. Byparken er et led i udviklingen af midtbyen. Vinderarkitetteamet vælger byrådet til oktober. Foto: Odder Kommune.
Tre arkitektteams har kigget nærmere på midtbyen. Nu skal de konkurrere om retten til at udforme det endelige projekt.
Annonce

Odder: De tre arkitektteams, der skal dyste om udformningen af Folkeparken på rådhuset parkeringsplads, har været i Odder på byvandring sammen med Borgerpanelet og Bypanelet.

Landskabsarkitekterne fik på den måde mulighed for at se på områdets forbindelser til de andre miljøer i bymidten og fik flere input fra de lokale deltagere på turen.

Nogle af pointerne fra mødet og byvandringen var, at parken skal kunne rumme forskellige aktiviteter, funktioner og målgrupper hen over døgnet og året, og områdets særlige naturværdier skal bevares.

Parkens formål er at skabe en ny grøn forbindelse mellem Kvickly og Rosensgade, der bidrager med nye mødesteder for byens gæster og beboere.

- Jeg er en stor fortaler for Folkeparken. Projektet er en del af en større sammenhæng i byen, som vi har beskrevet i vores byudviklingsstrategi. Hele grundlaget er at sikre et levende og bæredygtig handelsmiljø omkring Torvet og i Rosensgade. Tendensen på landsplan går mod massiv butiksdød, og den tror vi på vi kan ændre med de forskellige tiltag i bymidtestrategien, siger byrådsmedlem Hans Hammann (V), der også er medlem af Bypanelet.

- Det glæder mig, at vi er på vej til at etablere et rekreativt åndehul i byen, hvor folk kan samles og nyde livet - og vi har nok parkeringspladser i byen.

Annonce

Plads til handicappede og parkering

Konkurrenceprogrammet, som er grundlag for arkitekternes arbejde, indeholder forudsætninger for udformningen af parken.

Der er blandt andet krav til parkering for gæster på Rådhuset, handicappede og private lodsejere, cyklister og varelevering, kunst i området og bevaringsværdige træer.

Konkurrenceforslagene skal beskrive helhedsløsninger for Rådhusparkeringen og Rådhushaven samt parkeringsarealet syd for åen mod Biffen og Bog & Idé.

Landskabsarkitekterne har kendskab til den forudgående proces med borgerinddragelse og fysiske afprøvninger, som blandt andet mundede ud i byudviklingsstrategien og den vedtagne parkeringsstrategi.

Konkurrenceprocessen støttes af Realdania, og det vindende konkurrenceforslag skal godkendes af Byrådet i oktober, hvorefter der kan indgås aftale om totalrådgivning.

Læs mere om byudviklingsprojekterne og borgerinddragelse via kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce