x
Annonce
Østjylland

Kampklædte betjente i aktion på Randers Station: 47-årig anholdt

Politiet var talstærkt til stede under en politiaktion på Randers Station, hvor en 47-årig mand blev anholdt. Arkivfoto

Østjyllands Politi var fredag eftermiddag talstærkt til stede på banegården, hvor en 47-årig togpassager blev anholdt. Årsagen viste sig dog at være langt mindre dramatisk end først antaget.

Randers: En 47-årig mand fra Ansager skabte fredag eftermiddag utryghed i et tog, der var på vej fra Aarhus til Randers.

- Klokken 16.55 får vi en anmeldelse om, at der befinder sig en mistænkelig person i toget, og at en passager har mistanke om, at han har en pistol i sin taske, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Manden siger angiveligt, at der er nogen, han skal have fat i, når han kommer til Randers, og da der derudover bliver set noget, der ligner et våben i mandens taske, vælger en af hans medpassagerer at slå alarm.

- Det reagerer vi selvfølgelig på. Vi tager straks kontakt til personalet i toget, og mens toget bevæger sig mod Randers, er vi løbende i kontakt med en medarbejder, som observerer manden, der sidder roligt og taler i mobiltelefon, forklarer Jakob Christiansen og fortsætter:

- Derudover benytter vi tiden til at få det rette mandskab og udstyr parat.

Vidner fortæller, at politiet inden toget ankommer får ryddet stationen, mens kampklædte betjente rykker ind på perronen.

- Klokken 17.33 ankommer toget, og vi står klar til at anholde den pågældende mand, da han stiger ud. Det foregår relativt udramatisk, da han ikke modsætter sig anholdelsen, fortæller Jakob Christiansen.

Det viser sig dog hurtigt, at manden ikke er så stor en trussel, som politiet havde frygtet. Det våben, der er blevet set i hans taske, viser sig nemlig at være noget så uskyldigt som en lighter, der er udformet som en pistol.

- Men den nervøse borger gjorde det rette ved at slå alarm ud fra de ting, vedkommende havde set og hørt, fastslår Jakob Christiansen.

Udover lighteren havde manden noget hash på sig, som han blev sigtet for at besidde, ligesom han blev sigtet for at skabe uro i toget.

Han blev under politiaktionen anholdt, men er nu løsladt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce