Annonce
Østjylland

Kampklædte betjente i aktion på Randers Station: 47-årig anholdt

Politiet var talstærkt til stede under en politiaktion på Randers Station, hvor en 47-årig mand blev anholdt. Arkivfoto

Østjyllands Politi var fredag eftermiddag talstærkt til stede på banegården, hvor en 47-årig togpassager blev anholdt. Årsagen viste sig dog at være langt mindre dramatisk end først antaget.

Randers: En 47-årig mand fra Ansager skabte fredag eftermiddag utryghed i et tog, der var på vej fra Aarhus til Randers.

- Klokken 16.55 får vi en anmeldelse om, at der befinder sig en mistænkelig person i toget, og at en passager har mistanke om, at han har en pistol i sin taske, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Manden siger angiveligt, at der er nogen, han skal have fat i, når han kommer til Randers, og da der derudover bliver set noget, der ligner et våben i mandens taske, vælger en af hans medpassagerer at slå alarm.

- Det reagerer vi selvfølgelig på. Vi tager straks kontakt til personalet i toget, og mens toget bevæger sig mod Randers, er vi løbende i kontakt med en medarbejder, som observerer manden, der sidder roligt og taler i mobiltelefon, forklarer Jakob Christiansen og fortsætter:

- Derudover benytter vi tiden til at få det rette mandskab og udstyr parat.

Vidner fortæller, at politiet inden toget ankommer får ryddet stationen, mens kampklædte betjente rykker ind på perronen.

- Klokken 17.33 ankommer toget, og vi står klar til at anholde den pågældende mand, da han stiger ud. Det foregår relativt udramatisk, da han ikke modsætter sig anholdelsen, fortæller Jakob Christiansen.

Det viser sig dog hurtigt, at manden ikke er så stor en trussel, som politiet havde frygtet. Det våben, der er blevet set i hans taske, viser sig nemlig at være noget så uskyldigt som en lighter, der er udformet som en pistol.

- Men den nervøse borger gjorde det rette ved at slå alarm ud fra de ting, vedkommende havde set og hørt, fastslår Jakob Christiansen.

Udover lighteren havde manden noget hash på sig, som han blev sigtet for at besidde, ligesom han blev sigtet for at skabe uro i toget.

Han blev under politiaktionen anholdt, men er nu løsladt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce