x
Annonce
Østjylland

Kamstrup har seriøst vokseværk og køber stor nabogrund

<p>Kamstrup producerer blandt andet vandmålere. Her er det firmaets administrerende ­direktør, Per Asmussen, der viser en intelligent vandmåler. Arkivfoto: Kim Haugaard</p>

Stilling-virksomheden har så meget gang i salget af intelligente måler-systemer, at der her og nu er brug for et byggeri på omkring 7.500 kvadratmeter til udvikling og produktion. Samtidig indvier firmaet snart et andet stort nybyggeri.

Stilling-virksomheden Kamstrup får den ene store ordre hjem efter den anden, både for intelligente måler-systemer til det danske marked og til udlandet.

Annonce
Kamstrup kan med god grund hejse flagene - der går kun kort tid fra den ene udvidelse til den næste. Foto: Bollerup

Det har øget firmaets behov for både kontorarbejdspladser til yderligere produktudvikling og for større lokaler til produktion.

Kamstrup

  • Kamstrup er blandt verdens førende leverandører af intelligente løsninger til energi- og vandmåling.
  • Kamstrup forsyner energiselskaber, forsyningsselskaber og submetering-sektoren i hele verden med innovative måleløsninger til el, varme, køling og vand.
  • Hver dag hjælper firmaets medarbejdere i 23 lande kunder i hele verden med at spare energi, udvikle mere effektive måder at arbejde på og identificere nye muligheder for vækst.
  • Som én af meget få virksomheder inden for målesektoren tilbyder Kamstrup komplette multiforsyningsløsninger, der er baseret på et bredt produktprogram fra målere til dataanalyse. I dag er Kamstrup den største producent af ultralydsvarmemålere i hele verden. Produktionslinjerne er fuldautomatiske for at minimere fejl og give vores medarbejdere de bedste arbejdsbetingelser.
  • Kamstrup er 100 procent ejet af energi-selskabet OK.

Så selv om Kamstrup lige nu står midt i et nybyggeri på 2.400 m2, der ventes færdig i maj, så er det ikke nok.

Da firmaet samtidig er tæt ved at have opbrugt det sidste ledige areal på Industrivej i Stilling, ønsker man nu at udvide med en stor nabogrund, det er blevet muligt at købe.

Lokalplan med fart på

Derfor er Skanderborg Kommune nu med ekstrafart gået i gang med at lave et tillæg til Kommuneplanen og en lokalplan, der vil bane vej for byggeri på virksomhedens nye grund.

Her er det planen, at der i første omgang skal bygges mellem 3.500 og 4.000 m2 kontorer. Samt mellem 4.000 og 4.500 m2 til produktion og lager.

Der er stor efterspørgsel

Kamstrups økonomidirektør Henrik Rom oplyser, at der er flere årsager til, at firmaet har travlt med byggeplanerne.

»Vi har stadig lidt plads på vores grund, som vi havde regnet med, vi kunne bruge til udvidelser. Men vi har fået større succes med vores intelligente vandmålere, end vi havde regnet med.«

»Da vi samtidig fik mulighed for at købe en stor grund for enden af Industrivej - cirka 200 meter fra vores nuværende adresse - har vi set en mulighed for, at vi både kan sikre os den nødvendige plads til udvidelse her og nu - og sikre os i fremtiden,« siger Henrik Rom.

Sammenhæng er vigtig

De nye kontorarbejdspladser skal især bruges til yderligere produktudvikling.

»Vi ansatte sidste år 100 nye medarbejdere, og der er især ingeniører og produktudviklere. Vi regner med, at vi kommer til at ansætte et tilsvarende antal i år, og det samme næste år,« siger Henrik Rom.

»Med købet af den nye grund og den nye lokalplan får vi mulighed for at skabe sammenhæng i virksomheden. Og vi ser det som en gevinst, at produktudviklerne kan sidde tæt på selve produktionen.«

Stor ros til kommunen

Hvornår skal byggeriet på den nye grund være færdig?

»Gerne i går. Nej - realistisk regner vi med, at de nye produktionsfaciliteter vil stå færdige om cirka et år. Og kontordelen et par måneder senere.«

»Og det er ikke kommunens skyld, at det trods alt tager nogen tid, for kommunen har godt nok lagt sig i selen for at gennemføre den planmæssige godkendelse så hurtigt som muligt. Det er vi er rigtig glade for,« siger Henrik Rom.

Men byggebranchen udgør i sig selv en flaskehals, da der aktuelt er ventetid på bygningskomponenter.

Det sætter en grænse for, hvor hurtigt byggeriet kan realiseres.

Byggeriet, som Kamstrup får færdig i maj, skal rumme nogle af de 100 medarbejdere, der blev ansat sidste år. Nogle af disse sidder i dag meget tæt. Andre sidder i lejede lokaler hos nabovirksomheder.

Potentialet er stort

Tirsdag i denne uge præsenterede Kamstrup nogle af sine eftertragtede produkter til reduktion af vandspild ved et 'vandtopmøde' i Det Hvide Hus i USA som en del af et konsortium af danske vandteknologivirksomheder.

Men selv om Kamstrup lige nu har de helt rigtige varer på hylden, er der stadig et stort udviklingspotentiale.

»På mange måder har vi de rigtige produkter, som der er stor efterspørgsel på,« siger Henrik Rom.

»Men det viser også, at vores sats på intelligent målere er rigtig. Og vi ser mange nye perspektiver. Hvad vi gør i dag, havde ingen tænkt på for fem år siden. Og der er mange flere muligheder for at udvikle intelligente løsninger, der både kan optimere driften og kontrollere kvaliteten,« siger økonomidirektør Henrik Rom.

Markante ordrer

I februar bekræftede Kamstrup en af sine sidste store ordrer . Det var firmaets første ordre i Iran. Ordren på 6.000 intelligente vandmålere blev afgivet cirka to uger efter, at EU havde ophævet sanktioner mod landet.

For nylig var der en dansk ordre på 28.000 fjernaflæste elmålere til Bornholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce