x
Annonce
Horsens

Kan erhverves for lidt over en million kroner: Kom Tit er sat til salg

Værtshuset Kom Tit havde sidste åbningsdag 29. december. Nu er ejendommen sat til salg. Arkivfoto: Morten Pape
Ejendommen på hjørnet af Nørrebrogade og Vestergade sælges af Horsens Kommune som en investeringsejendom, der ifølge udbudsannoncen er "oplagt til et projekt med boliger".

Horsens: Horsens Kommune har sat ejendommen Nørrebrogade 11 i offentligt udbud. Ejendommen på hjørnet af Nørrebrogade og Vestergade husede indtil årsskiftet værtshuset Kom Tit, der havde sidste åbningsdag 29. december.

Via ejendomsmægleren Nordicals kan man erhverve det gamle værtshus for 1,25 millioner kroner, som er den vejledende udbudspris. Ejendommen med 252 kvadratmeter etageareal sælges som en investeringsejendom, der er "oplagt til et projekt med boliger", fremgår det af annoncen i dagens Horsens Folkeblad.

Der er også mulighed for at bevare ejendommen, men husets stand er ikke god, understreger kommunaldirektør Peter Sinding Poulsen.

- Man er velkommen til at fortsætte med værtshus-drift, men man skal vide, at ejendommen er nedslidt og renoveringstrængende. Ejendommen står blandt andet til at skulle have nyt tag og nye installationer. River den nye ejer ejendommen ned til fordel for et nyt byggeri, skal han overholde den lokalplan, der er gældende for området, siger han.

Annonce
Man er velkommen til at fortsætte med værtshus-drift, men man skal vide, at ejendommen er nedslidt og renoveringstrængende.

Peter Sinding Poulsen, kommunaldirektør, Horsens Kommune

På salgslisten i lang tid

Peter Sinding Poulsen fortæller, at kommunen tidligere har haft ejendommen i udbud, men at der ikke har meldt sig en køber.

- Ejendommen har været på salgslisten i lang tid. For halvandet år siden var ejendommen i udbud, men det lykkedes ikke at få den solgt. Det bliver spændende at se, om det kan lykkes nu, siger han.

Det har ikke været i tankerne, at kommunen selv skulle renovere ejendommen, understreger Peter Sinding Poulsen.

- Dels har vi ikke økonomien til at renovere ejendommen, dels er det vel heller ikke oplagt, at en kommune skal stå for værtshusdrift, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce